La Liga: Nogometna bajka i čudesan preokret Barcelone

0
Radiosarajevo.ba
La Liga: Nogometna bajka i čudesan preokret Barcelone
Foto: EPA - EFE / FC Barcelona

Danas su na rasporedu četiri utakmice španske La Lige, tri su već završene a u centru pažnje je bila ona između Barcelone i Celte Vigo.

Očekivano, domaća ekipa se našla u ulozi favorita. I tako je izgledalo na terenun, ali nakon jedne velike greške gosti dolaze u vodstvo pogotkom Larsena iz 19. minute. To nije omelo ekipu Barcelone, nastavila je sa kontrolom igre, ali nije uspjela kapitalizovati tu kontrolu. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1 za Celtu Vigo.

Xavi je pokušao izmjenama na poluvremenu da donese promjenu i ofanzivniju igru, ali u 76. minuti domaći doživljavaju još veći šok. Douvikas postiže pogodak za 0:2 i baca Blaugranu na koljena.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Međutim, na scenu onda stupa Lewandowski. Golovima u 81. i 86. minuti izjednačava rezultat i ofanzivu domaće ekipe čini još većom. Ona se isplatila 90. minuti kada Cancelo postiže pogodak za veliki preokret i veliko oduševljenje domaćih navijača.

Utakmica je završena pobjedom Barcelone rezultatom 3:2. Osim ove utakmice, danas su odigrane još dvije. Girona je savladala Mallorcu sa 5:3, a Osasuna i Sevilla su odgirale neriješeno bez golova, piše SC.

Od 21:00 počinje i četvrta utakmica koja je bila na rasporedu danas, između Almerie i Valencie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije