Nevjerovatan meč na Tušnju: Sarajevo savladalo Slobodu

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatan meč na Tušnju: Sarajevo savladalo Slobodu
FOTO: Facebook / FK Sarajevo

Sarajevo se definitivno podiže kako odmiče prvenstvo, a večeras je bordo tim na gostovanju lideru na tabeli – ekipi Slobode, upisao novi trijumf.

Istina, bilo je Sarajevo većim dijelom utakmice u podređenom položaju, ali iskoristilo je svoje prilike i na Tušnju slavilo sa 1:2 nanijevši Slobodi prvi poraz u sezoni. Golove za Sablićev tim postizali su Darko Bodul i mladi Tarik Ramić.

Treba dodati i da je gostujući tim meč završio s igračem manje, pošto je u 81. minuti svoj drugi žuti karton dobio Halid Šabanović.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Uraganske napade Slobode na gol Sarajeva gledali smo od samog početka meča, a vidjeli smo i prilike za Kurtalića i Dženisa Beganovića, ali oni nisu uspjeli savladati sigurnog Dizdarevića na golu gostiju.

Dominirala je zaista Sloboda, činilo se da gol visi u zraku, a onda je sijevnula kontra gostiju u 15. minuti.

Bagarić je lijepo otvorio kontranapad dodavanjem za Šabanovića na desnu stranu, a bek Sarajeva na kraju lijepim centaršutem pronalazi Bodula, a on pogađa za 0:1.

Balić je već minut poslije mogao poravnati, ali njegov šut glavom nakon prekida ide tik pored stative gola Sarajeva.

Sarajevo je nakon toga uspjelo uspostaviti inicijativu i malo zadržati loptu u svojim nogama, ali u 25. minuti prijeti i Amar Beganović. Njegov volej udarac iskosa s desne strane ide malo preko gola.

Na drugoj strani u 27. minuti prijeti Bagarić, ali i on šutira preko gola, a onda je uslijedio novi pritisak Tuzlaka. Ponovo je u dva navrata prijetio Dž. Beganović, ali bezuspješno. Potom je Balić nakon prekida još jednom nadvisio odbranu gostiju, ali opet je šutirao pored gola, piše Sport Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije