Neviđena cenzura: Trenera Seada Ramovića prekinuli kada je počeo govoriti o Palestini

2
Radiosarajevo.ba
Neviđena cenzura: Trenera Seada Ramovića prekinuli kada je počeo govoriti o Palestini
Foto: Printscreen / Sead Ramović

Novopazarac Sead Ramović koji je trener fudbalskog kluba TS Galaxy u Južnoj Africi bio je meta medijske cenzure nakon pobjede njegovog tima u osmini finala Carlinga kupa nad favoritom Mamelodi Sundowns, inače prvoplasiranom ekipom u ligi.

Nakon utakmice prekinut je Ramovićev intervju jer je želio govoriti o situaciji u Palestini.

"Istina je, pitao sam SuperSport prije nego što se utakmica završi… mogu li nešto reći o stvarima koje se dešavaju u Palestini. Nisu mi dozvolili. Rekao sam da ne želim da pričam o igri i nastavio sam da pričam o incidentu u Palestini, a oni su to prekinuli i pustili kadrove sa tribina", naveo je.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

SuperSport TV je saopštio da nema šanse da dopuste Ramoviću da priča o izraelsko-palestinskom sukobu jer moraju poštovati pravila i propise, a govoriti na njihovoj platformi o ovoj temi je nešto što je zabranjeno jer emituju sport.

Ramović nije na to pristao, rekavši da su neke druge stvari veće od fudbala.

"Dakle, promovišete 'neutralnost' i insistirate da se 'sport i politika ne miješaju'?", obratio se ovoj stranici Ramović. "Navikli smo da gledamo ove dvostruke standarde. Nisu li FIFA i UEFA zabranile Rusiji učešće na Svjetskom prvenstvu (i njenim klubovima) da učestvuju u evropskim kupovima?

Izrael započinje drugu fazu rata: Objavljen snimak kako iz zraka bombarduju kuće u Gazi

Izrael započinje drugu fazu rata: Objavljen snimak kako iz zraka bombarduju kuće u Gazi

Zar igrači Manchester Cityja nisu nosili majice u znak podrške Ukrajini (koja je vidjela kako Rusi ubijaju svoj narod) prije utakmice Premijer lige protiv Evertona, Liverpool? Dakle, život Ukrajine je bitan, ali ne i životi Palestinaca?

Želio bih da kažem veliko hvala svima. Naše molitve su sa narodom Palestine. Kao što je rekao predsjednik Južne Afrike (Cyril Ramaphosa), mi smo protiv bilo kakvog nasilja nad čovječanstvom. Južna Afrika je prošla kroz aparthejd. Palestina prolazi kroz istu stvar pred očima svijeta", naveo je Ramović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije