Jajce / Nesportske nogometne igre dva kluba u BiH: Spletkarenje, ucjene, nezadovoljstvo...

14. 09. 2021. u 08:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Nogometni klub „Elektrobosna“ Jajce slovi za najstariji sportski kolektiv u gradu koji čuva tradiciju svoga postojanja već 91 godinu.

Klub je izrazio veliko nezadovoljstvo nesportskog ponašanja nogometnog kluba NK "Jajce" koji su prema njihovim riječima počeli sa ucjenama.

"Na jedan perfidan i nesportski način, tek osnovani klub NK „Jajce“ odnosno nekadašnji NK „Metalleghe BSI“ krenuo je sa spletkarenjem i ucjenama", ističu iz ovog nogometnog kluba.

Naime, iz "Elektrobosne" ističu kako je glavni operativac "NK Jajca" bez ikakvog pitanja uzima igrače koji su vezani Amaterskim ugovorom, sa jasno definisanim pravima i obavezama igrača i kluba, po svome odabiru koje zatim iza leđa javnosti ucjenjuju da moraju napustiti "Elektrobosnu", ili neće raditi u njihovoj firmi.

"Gdje se izgubio vaš sportski duh i poštovanje, ali i solidarnost prema gradskom rivalu? Svi dobro znamo kakav je uspjeh napravio NK „MetallegheBSI“ i niko to ne spori, ali isto tako znamo kako ste na kraju balade završili neslavno. Postojanje kluba bila je svrha samoj sebi", stoji u saopćenju kluba "Elektrobosna".

Također su poručili kako im je dosta njihove samovolje i demonstracije sile, te da neće nasjesti na ucjene koje prelaze sve granice sportskog ponašanja i etičkog kodeksa.

"Zahtjeve koje nam namećete iz samo vama poznatih razloga i namjerno vršite pritisak, tumačimo kao nesportsko ponašanje i vašu mržnju prema klubu koji je godinama bio ponos Jajca i Jajčana, a tako će i ostati uprkos vašim nastojanjima da nas po svaku cijenu ugasite", zaključuju iz "Elektrobosne"


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: nogomet ucjena Jajce

NEMA KOMENTARA