Nermin Bašić za Radiosarajevo.ba: 'Pozivam navijače da uživamo u Europi'

1
N. Ž.
Nermin Bašić za Radiosarajevo.ba: 'Pozivam navijače da uživamo u Europi'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić

FK Željezničar u četvrtak, 13. jula, igra prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinamo Minska, na svom stadionu Grbavica. 

Prije ovog meča, ekipa portala Radiosarajevo.ba kontaktirala je trenera FK Željezničar, Nermina Bašića. 

Upitan o stanju ekipe pred ovu utakmicu, rekao je: "Nama prvenstveno fali vremena. Dinamo Minsk ima prednost što su već odigrali 14 mečeva u svom prvenstvu, dok je naša situacija dosta drugačija.

Sedam čudnih ponašanja kod male djece koja su potpuno normalna

Sedam čudnih ponašanja kod male djece koja su potpuno normalna

Ja sam novi s ekipom i ekipa je nova sa mnom, i nama još treba vremena kako bi bili ozbiljni za Europu. Rekao bih da smo negdje na 50 posto pripremljenosti. 

Ipak, ja bih pozvao naše navijače da uživamo zajedno u Europi, da vjerujemo u prolazak i da se da velika podrška ovim momcima."

Pitali smo i da li će veliko pojačanje Želje, Haris Ovčina, igrati protiv Dinamo Minska. Bašić je odgovorio: "Moramo prvo provjeriti njegovo stanje. On, nažalost, nije trenirao s prvom ekipom FK Velež posljednjih nekoliko mjeseci, pa je pitanje koliko je spreman." 

Utakmica FK Željezničar-Dinamo Minsk igra se u četvrtak, 13. jula, s početkom u 20:30 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije