Nermin Bašić uoči meča sa Posušjem: 'Želimo ponoviti dobru igru, pozivam navijače da nam pomognu'

0
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić uoči meča sa Posušjem: 'Želimo ponoviti dobru igru, pozivam navijače da nam pomognu'
Foto: FK Željeničar / Press konferencija uoči susreta sa Posušjem

U Plavom salonu stadiona Grbavica u petak je, 18. augusta, održana konferencija za medije pred utakmicu Željezničara protiv Posušja.

Plavi u četvrtom kolu Premijer lige BiH gostuju na Mokrom Docu, a meč je najavio trener Nermin Bašić.

"Poslije dobre utakmice s Borcem nam je lakše raditi. Hvatamo svježinu i neke alternative koje uvježbavamo. Zdravstveni bilten je sve bolji, jača i konkurencija, a to je bitno ako hoćeš da napreduješ kao klub Svi momci se bore i žele da igraju", rekao je na početku Bašić i nastavio govoreći o Posušju:

Svečanim defileom veterana obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Svečanim defileom veterana obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

"Protivnik je dobar, poimenično bolji nego prošle godine. Napravili su promjene i mislim da su sada brži. Formacijski su dobri i morate im se prilagoditi u nekim fazama igre.

Radili smo i mi na nekim svojim alternativama koje želimo za ovu utakmicu. Želim da ponovimo dobru igru i da stvari s treninga prenesemo na teren."

Trener Plavih Nermin Bašić: Željo bio Željo

Trener Plavih Nermin Bašić: Željo bio Željo

"Posušje ima dva poraza, ali posebno u prvom meču su bili bolji od protivnika. Početak je lige i tabela nije realna. Oni su ekipa koja se stvara, imamo respekt i znamo da će imati veliku podršku jer igraju kući. I mi pozivamo naše navijače da nam pomognu da odigramo što bolje", dodao je Bašić.

Nakon sjajnih mečeva u Europi i protiv Borca, očekivanja od Želje rastu i mnogi već spominju borbu za sami vrh.

"Ljudi su na terenu vidjeli nešto drugačije i bolje, Želju kakvog žele svi, ali to je mač s dvije oštrice. To je bh. mentalitet kad odigraš pet utakmica i svi misle da možeš biti prvak i osvojiti duplu krunu.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak Premijer lige Bosne i Hercegovine?
Rezultati

Ja stalno govorim da je ovo početak i da ovo nije ni blizu Željo kakvog ja želim. Pravimo sistem, a kad to kažem to je jednostavna rečenica, a teško je prenijeti na stvarnost“, istakao je Bašić.

Poručio je da ne želi da ekipa upadne u zamku nametanja velikih očekivanja.

"Realni smo i želimo svaki dan biti bolji. Ne želim da sami sebi neku zamku napravimo i pričamo nerealne nebuloze nakon pet utakmica."

Press konferencija uoči susreta sa Posušjem
Foto: FK Željeničar: Press konferencija uoči susreta sa Posušjem

"Čvrsto smo na zemlji i želimo igrati dobar, najljepši fudbal u BiH. To možemo sanjati. Tabelarno nemamo neki pritisak, želim da navijači uživaju, a oni dobro znaju u kojoj je situaciji Željo i gdje treba biti kroz 2-3 godine.

Raduje me ovakva atmosfera i ne bježimo od toga, ali to je radna i produktivna atmosfera za ono što treba da uslijedi kroz 2-3 godine", zaključio je Bašić.

Utakmica Posušja i Želje igra se u subotu od 20.45 sati, prijenos je na Areni Sport 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije