Nermin Bašić pred meč sa Zvijezdom 09: 'Nismo u nekoj formi, svaka utakmica nam je teška'

1
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić pred meč sa Zvijezdom 09: 'Nismo u nekoj formi, svaka utakmica nam je teška'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić

Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press-konferecija povodom utakmice 11. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Zvijezde 09.

Prisutnim medijima se obratio šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice, Nermin Bašić.

"Želim se vratiti na reprezentativnu pauzu, dobro smo radili i puno smo radili. Želimo doći na bolji nivo, te nam je pauza dobro došla. Dotakli smo se stvari koje ranije nismo mogli. Odigrali smo i dvije utakmice, nadam se da će to dati bolje rezultate.

Heroj vatrogasac iz Vogošće: U punoj opremi trči maratone i prodaje kilometre za spas oboljelih

Heroj vatrogasac iz Vogošće: U punoj opremi trči maratone i prodaje kilometre za spas oboljelih

Zvijezda 09 je ekipa u stvaranju, nije ovo njihova realna slika i igraju iz kola u kolo bolje. Igramo pred našim navijačima, nadam se dobro izvedbi i dobroj i sadržanoj utakmici te pobjedi. Nadam se da će teren biti uslovan za igru", kazao je Bašić i prokomentarisao registraciju novih igrača:

"Vidjet ćemo danas da li će dobiti radne dozvole i da li će biti u kadru za sutrašnju utakmicu.

Oni su igrali protiv Zrinjskog i pokazali su se dobro. To je proces, nisu prošli pripreme, imamo mi dosta tih stvari u kojima vraćamo igrače u život. To je najgora stvar za trenera, to je proces vraćanja. U subotu sam vidio protiv Zrinjskog da dobro izgledaju, ali treba im vremena. Karakterno su se dobro uklopili u svlačionicu, profesionalni su momci i to je jako bitno. Gladni su pobjeda".

Nermin Bašić
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Nermin Bašić

Trener Željezničara Nermin Bašić govorio je o taktici, ali i pritisku:

"Dosta toga smo mijenjali, svi su dobili šansu. Imamo problema sa formom nekih igrača, a ovi koji kucaju na vrata nisu baš na levelu na kojem ja to želim. Mi idemo na pobjedu, moramo vjerovati, moramo biti hrabri".

"Nama je težak protivnik ko god da dolazi. Nismo u nekoj formi, svaka utakmica nam je teška. Pritisak jeste, ali šta znači pritisak. Igraš za Želju, na terenu trebaš prikazati zašto nosiš ovaj grb. Naši navijači su napravili i sjajnu najavu, taj sinergija će dati ako Bog da rezultat za budućnost".

Komentarisao je i pritisak nakon sarajevskog derbija.

"To je bio šok dva – tri dana, derbi je to. Moramo to ipak zaboraviti, ali bilo je stresno, bilo je teško. Što vas ne ubije, to vas ojača, to treba biti motiv za budućnost da budemo bolji", zaključio je Nermin Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije