Nermin Bašić nakon pobjede nad Dinamom: Ovo je velika pobjeda Želje

0
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić nakon pobjede nad Dinamom: Ovo je velika pobjeda Želje
Foto: Facebook / Nermin Bašić

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u 2. pretkolo Konferencijske lige, nakon što su večeras u azerbejdžanskom Bakuu savladali ekipu Dinama iz Minska sa 2:1.

Prvi susret odigran na stadionu "Grbavica" završen je remijem (2:2), a Željezničar je večeras pokazao odličnu igru protiv favorizovanog rivala i zasluženo izborio duel drugog pretkola protiv azerbejdžanskog Neftchija.

Trener Nermin Bašić nakon pobjede nad Dinamom čestitao je svojoj ekipi.

Varhelyi otkrio o čemu je razgovarao sa Konakovićem: Ovog puta iznio je jasan stav

Varhelyi otkrio o čemu je razgovarao sa Konakovićem: Ovog puta iznio je jasan stav

"Fenomenalna utakmica, taktički fenomenalno. Pogodili smo s određenim izmjenama i s promjenom formacije. Sve smo ideje Dinama zaustavili pogotovo u prvom poluvremenu. U prvoj utakmici smo igrali jako dobro, nismo imali sreće. Danas smo još jednom odigrali dobro. Ovo je velika pobjeda Želje, izbaciti jedan Dinamo koji je igrao Europa ligu, velika pobjeda i za moju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Želim sreću Dinamu u prvenstvu, fantastičan su klub, želim da osvoje prvenstvo. Nama ostaje već sada da se u avionu pripremamo bez euforije za narednog protivnika. Drago mi je da smo našim navijačima ponudili još jednu evropsku utakmicu jer oni to zaslužuju", rekao je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije