Konferencijska liga: Plava mašina nastavlja europski put, Željezničar u drugom pretkolu!

1
N. Ž.
Konferencijska liga: Plava mašina nastavlja europski put, Željezničar u drugom pretkolu!
Foto: FK Željezničar / Slavlje Sulejmana Krpića nakon drugog gola za Želju

Fudbaleri FK Željezničar pobijedili su Dinamo Minsk u drugom meču prvog pretkola Konferencijske lige, ukupnim rezultatom 4:3. Rezultat ovog meča bio je 2:1. 

Plavi s Grbavice su tako prošli u drugo pretkolo ovog takmičenja, gdje će igrati protiv Neftcija iz Azerbejdžana. 

Željo je od početka utakmice bio bolja ekipa na terenu, i imali su nekoliko poluprilika. Treba izdvojiti fantastičan meč Marina Galića, koji je po lijevoj strani pravio velike probleme. 

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Dinamo Minsk je povremeno odgovarao, ali nije bilo nikakvih ozbiljnih problema po gol Mulalića. 

Onda, na samom kraju prvog poluvremena - pogodak. U 44. minuti, Jašarević je ubacio za Amoaha, a ispred njega se našao kapiten domaće ekipe, Sachivko, koji je poslao loptu u svoju mrežu. 

Slavlje igrača FK Željezničar nakon gola protiv Dinama iz Minska
Foto: FK Željezničar: Slavlje igrača FK Željezničar nakon gola protiv Dinama iz Minska

Na odmor se otišlo s rezultatom 1:0, a u drugom poluvremenu je furiozno krenuo Dinamo. Napadi su se redali, a to je otvorilo prostor za Želju

Tako je u 52. minuti veliku šansu imao Amoah, ali je odbranio golman domaćih. Krpić je tražio loptu u sredini, ali ga Amoah nije vidio, pa je prilika 'propala'. 

Onda, u 62. minuti, Dinamo Minsk dolazi do izjednačenja. Mulalić je loše intervenisao i 'poklonio' penal ekipi iz Bjelorusije, kojeg koristi Sedko. 

Uslijedio je ogroman pritisak na Želju, čak je Dinamo par puta bio blizu vodstva, ali onda, u 78. minuti, Krpić postiže fantastičan gol. 

Predivna akcija je završila divnom asistencijom Jašarevića, kojem je ovo druga na utakmici, a Krpić je loptu poslao u same rašlje gola Dinama iz Minska. 

Dinamo Minsk - FK Željezničar
Foto: FK Željezničar: Dinamo Minsk - FK Željezničar

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, i tako je Željo prošao u drugo pretkolo Konferencijske lige, gdje ga čeka azerbejdžanski Neftci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije