Nermin Bašić: Najveći protivnik i nama i Čeliku bit će vrućina

Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić: Najveći protivnik i nama i Čeliku bit će vrućina
Debitant Metalleghe iz Jajca otvorit će novu sezonu, "skraćene" Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ekipa Nermina Bašića u prvom susretu novog prvenstva na stadionu Bilino polje odmjerit će snage sa zeničkim Čelikom.

"Teško je sada dati neku generalnu ocjenu Lige 12. Vidjet ćemo u toku sezone kakva će biti. Sigurno je da će biti kvalitetnije. Mi smo novi u najvišem rangu. Pripreme su pokazale da smo na pravom putu, ali to ne znači ništa. Moramo to sve potvrditi u prvenstvu. Mi ćemo već protiv Čelika pokušati da odigramo što bolju utakmicu. Bitan je svaki bod, borit ćemo se za svaki bod, kako kući, tako i na strani. Mislim da će najveći problem i nama i Čeliku biti vrijeme i ove velike vrućine. Prilagodit ćemo igru i uvjetima i protivniku. Čelik je veliki klub, ali ja se nadam pozitivnom rezultatu", kaže Nermin Bašić na početku razgovora.

Stadion Metalleghea ne ispunjava uvjete koje je propisao Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, pa će ekipa iz Jajca domaćin biti na stadionu Pirota u Travniku.

"Ja u svojoj filozofiji inače utakmice ne dijelim na one koje se igraju kući i one na strani. Pokušavam kroz ove dvije godine u Metallegheu, a ranije i u Travniku da s jasnom filozofijom i vizijom igračima dam do znanja da nije važno gdje igramo i da moramo jednako dobro igrati i kod kuće i na strani. Sada sve igramo na strani i mislim da ću uspjeti ekipu prilagoditi na to. Vjerujem da ćemo imati podršku i publike u Travniku, ali i naših navijača koji dođu iz Jajca", ističe Bašić i dodaje:

"Neke stvari su se pokrenule s mrtve tačke. Teško vam mogu reći da li ćemo uspjeti ispoštovati navedene uvjete i drugi dio sezone igrati u Jajcu", kaže Bašić.

Metalleghe se pojačalo uoči nastavka prvenstva.

"Ušli smo s nekim skromnim budžetom. Nastojao sam da ostavim kostur ekipe koja je izborila plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Ciljano smo dovodili igrače s renomeom. Željeli smo u isto vrijeme i da se karakterno uklope u ekipu i ono što mi radimo. Karakter gledamo prije svega, jer tim donosi rezultat. Novi momci su se brzo uklopili u tim i dali novu dimenziju našoj igri. Na pripremama je sve dobro izgledalo, ali sve to moramo potvrditi na terenu i vidjet ćemo šta ćemo napraviti u našoj prvoj historijskoj utakmici", ističe Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije