Nermin Bašić komentarisao tenzije na meču FK Željezničar - FK Igman: 'Ljepota i strast nogometa'

1
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić komentarisao tenzije na meču FK Željezničar - FK Igman: 'Ljepota i strast nogometa'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić

Željezničar je večeras svaladao Igman (1:0) u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige BiH.

Trener pobjedničkog sastava Nermin Bašić nakon meča je, između ostalog, prokomentarisao tenzije koje su vladale tokom utakmice i veliki broj dodijeljenih kartona:

“Mislim da je to ljepota i strast nogometa, da frca na sve strane. Nije ovo pozorište. Ko želi u pozorište, nek’ ide u pozorište. Druga stvar, mislim da smo stvarno zaslužili pobjedu. U drugom poluvremenu smo zaista bili fanatični, Željo koji želi gol više. Mislim da smo ranije trebali riješiti utakmicu, ali ovo je jako slatka pobjeda”, kazao je Bašić te nastavio:

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

“Čestitam momcima, danas se taj njihov umor nije osjetio. Toliko fanatizma u našoj igri. Nosila nas je sjajna publika. Danas je sredina sedmice, stvarno ne znam odakle su ljudi došli, nevjerovatno kakva ljubav. Igman se pokazao kao jako črvsta ekipa, organizirana. Imaju puno iskusnih igrača, teško je to bilo probiti, ali apsolutna naša dominacija u drugom poluvremenu i zaslužena pobjeda”.

Za vikend Željezničar će gostovati Veležu.

“Radujemo se narednoj utakmici i da onda napokon odemo na pauzu, da se resetujemo poslije Evrope i ostalih stvari. Ići ćemo mi hrabro i u Mostar", piše scsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije