Nemanja Vidić otkrio: Koliko zarađuje selektor Srbije Dragan Stojković Piksi?

0
Radiosarajevo.ba
Nemanja Vidić otkrio: Koliko zarađuje selektor Srbije Dragan Stojković Piksi?
Foto: EPA - EFE / Dragan Stojković Piksi

Selektori u većini reprezentacija ne zarađuju kao treneri nogometnih klubova, a sada je otkriveno koliko je novca potrošeno na platu selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija. 

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda i selekcije Srbije Nemanja Vidić, danas član Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, otkrio je u razgovoru za NIN koliko je novca potrošeno na platu Piksija i njegovog stručnog štaba. 

"Član sam Skupštine FSS, imam pristup informacijama koliko se troši u Savezu i došao sam do podatka da je u posljednje dvije godine na selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona eura (oko 32 miliona KM)!

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

To je osam miliona (oko 16 miliona KM) godišnje. I moje pitanje je da li je u redu trošiti novac na taj način? Za dvije godine 16 miliona evra. To je ogroman novac. Ne ulazim u kvalitete Dragana Stojkovića, ali pitam, ako trenere koji su radili u Kini i Japanu plaćamo toliko, šta ćemo raditi kada Stojković bude odlazio i kada budemo morali da dovedemo trenera koji je radio u ligama 'petice'?", pitao se Vidić. 

Podsjetimo, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević zarađuje 360-480 hiljada KM godišnje, dok je, prema pisanjima hrvatskih medija, plata Zlatku Daliću, treneru Hrvatske, negdje oko 800 hiljada eura (oko 1,6 miliona KM) godišnje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije