Nema veze što Liverpool nije doveo Wernera, Klopp ima asa u rukavu

Radiosarajevo.ba
Nema veze što Liverpool nije doveo Wernera, Klopp ima asa u rukavu
Foto: EPA-EFE / Jurgen Klopp

Nakon što se mjesecima pričalo da bi Timo Werner trebao postati novi igrač Liverpoola, sada se čini kako će sjajni njemački golgeter otići u Chelsea, a čeka se još samo službena potvrda.

Werner je idealan kandidat za Redse jer iza Firmina Kloppa nema ni približno kvalitetnu špicu koja bi mogla odmoriti brazilskog napadača, prenosi Index.hr 

Uz to, Klopp je Nijemac, kao i Werner, pa se čini da napadač Leipziga ne želi propustiti priliku da radi sa sunarodnjakom i jednim od najboljih trenera na svijetu.

Ako pitate Stevea McManamana, legendu Liverpoola iz devedesetih, Wernerov transfer u Chelsea nije velik problem za Liverpool.

"Mislim da Liverpool neće imati sezonu kao kada je doveo Van Dijka i Alissona, ali ne treba im puno da se bore za trofeje sljedeće sezone. Sve ovisi o biranju pojačanja, odabiru igrača koji vam je najpotrebniji, možda je čak dovoljno potpisati nekoliko mlađih igrača. Naravno da bi bilo divno da kupe superstara, ali kada je Jurgen Klopp doveo igrača o kojem su svi govorili? Transferi Moa Salaha i Sadija Manea nisu bili smatrani velikim transferima. Nikad ne znate s Liverpoolom i Kloppom, radili su odličan posao kad je riječ o pojačanjima u prošlosti i Klopp ima asa u rukavu što se tiče transfera", rekla je legenda Redsa čije riječi prenosi Goal.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije