Neizvjesna utakmica Zmajeva: Koronavirus ušao u redove protivnika!

0
Radiosarajevo.ba
Neizvjesna utakmica Zmajeva: Koronavirus ušao u redove protivnika!
Foto: NSBiH / U21 reprezentacija BiH

U okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo, mlada fudbalska reprezentacija BiH (U21) u utorak treba igrati utakmicu Grupe 9 protiv Njemačke u Fürthu. Posljednje informacije govore da je neizvjesno odigravanje utakmice zakazane za 13. oktobar.

Prema informacijama Bilda, u njemačkoj U21 reprezentaciji pojavio se koronavirus: Jedan igrač je bio pozitivan na Covid-19! Nije poznato ko je od igrača bio pozitivan. Navodno je rijeć o drugoligaškom fudbaleru čiji je klub već obaviješten o nalazu.

Budući da se navodi da je zaraženi imao kontakt s ostalim igračima i članovima stručnog štaba, njemački fudbaleri su trenutno u svojim sobama u hotelu Herzogspark u Herzogenaurachu. Njemački fudbalski savez je u kontaktu sa zdravstvenim vlastima zemlje.

Njemački reprezentativci su se spremali da otputuju u Kišinjev gdje u petak od 18.15 sati trebaju igrati protiv Moldavije. Prema informacija Bilda, meč protiv Moldavije bit će odgođen što bi vjerovatno dovelo i do prolongiranja utakmice protiv BiH četiri dana kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije