Nedžad Koldžo: Želimo gledati reprezentaciju na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Nedžad Koldžo: Želimo gledati reprezentaciju na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar organizirao je danas konferenciju za novinare povodom uručenja čeka za izgradnju istočne tribine od strane Općine Novo Sarajevo.

U ime Općine Novo Sarajevo press konferenciji je prisustvovao načelnik Nedžad Koldžo.

"Ja sam danas ovdje u prijatnoj ulozi s obzirom na to da smo još prilikom usvajanja budžeta uz pomoć općinskog Vijeća odvojili sredstva za pomoć stadionu Grbavica. Priča je počela još davno, problemi su se riješili. Sve tribine treba uraditi, za to smo odvojili finansijska sredstva koja sasvim sigurno nisu mala. Jedan od projekata podrške razvoja sporta u Kantonu Sarajevo je između ostalog i ovaj. Sa 100.000 KM pomažemo izgradnju istočne tribine. Podsjetit ću da je Općina finansirala i obnovu reflektora, pomogli smo i rekonstrukciju svlačionica. Napravili smo i vještačku travu, a sada smo na završetku projekta izgradnje reflektora na pomoćnom stadionu", rekao je Koldžo i dodao:

"Također smo bili i institucija koja je podržala kupovinu stolica još prošle godine. Ovo je jedna od kontinuiranih aktivnosti. Imamo zajednički cilj da se stvore preduvjeti za razvoj sporta u Općini Novo Sarajevo, a trenutno nam je jako važno da podržimo gradnju stadiona, kako bi se ovdje igrale i međunarodne utakmice, kako one koje igra naš Željo, tako i naša reprezentacija. Mislim da smo s ovom finansijskom injekcijom još bliže cilju. Želimo pomagati i u budućnosti. Trenutno sklapamo budžet za ovu godinu. Željezničar je klub od interesa za sve Općine i zato šaljemo poruku i drugim nivoima vlasti koji bi se trebali uključiti u razvoj ovog projekta. Mi smo glavni grad i imamo društvenu obavezu da se ovdje igraju i međunarodne utakmice. Želimo dovesti i reprezentaciju nazad u Sarajevo."

"Izgraditi stadion nije lako, ali ova Uprava definitivno ima pravi 'nijjet', koje ranije Uprave možda nisu imale. Priča je započela davno, ali ovi ljudi su pokazali da mogu iznijeti sve ovo. Stadion je jedan od strateških ciljeva u svim gradovima, zato smo podržali ovaj projekt koji će poboljšati kvalitet života u ovoj zoni."


Na današnjoj konferenciji za medije govorili su direktor Mirsad Šiljak te član Upravnog odbora Almir Hadžiosmanović.

"Sve ovo danas je potvrda da je Općina Novo Sarajevo jedan od glavnih partnera u izgradnji stadiona, pored naših vjernih navijača, kojima niko ne može konkurisati. Navijači su naš glavni pokretač, i u finansijskom smislu, ali i u motivu. Zahvalio bih se Općini i načelniku, koji je prepoznao da u klupskim strukturama ima partnera koji može iznijeti ovaj projekt. Mi danas imamo kapacitete u klupskim strukturama koje mogu izgraditi stadion. Mi ponavljamo da Željina porodica gradi stadion, a dio nje je i načelnik. Ovo je historijski trenutak za nas, da nam se otvorila prilika da stadion izgradimo do kraja. Želim da kažem da je stadion centar Grbavice i nešto što je pokretač cjelokupnog ovog kraja. Već smo pokrenuli aktivnosti oko izgradnje južne tribine i već sve ide ka izgradnji stadiona, koji će ugostiti i reprezentaciju te ćemo tako biti centar države. Svaki cent i fening ove uplate će biti transparentno potrošen. Znat će se gdje je sve otišlo i na koji način. Podršku Općine ćemo imati i u 2017. godini. Želim se zahvaliti načelniku i na klimi koja danas vlada između nas", rekao je Hadžiosmanović.

"Posebno želim pozdraviti načelnika Nedžada Koldžu. Svi znate da smo u veoma kratkom vremenu započeli dva projekta. Prvi je bio 'Kupi stolicu za evropsku Grbavicu', koji smo završili jako brzo zahvaljujući velikoj podršci navijača i prijatelja kluba, a onda smo počeli i projekt istočne tribine. Ovom prilikom se želim zahvaliti načelniku, jer je on bio upućen u sve procese oko unaprjeđenja stadiona. Svi naši procesi su transparentni. Nadam se da ćemo uz podršku Općine završiti i projekt južne tribine, koju gradimo za naše vjerne navijače", rekao je Šiljak.

Na konferenciji za novinare je ček i zvanično uručen, a delegacija će obići istočnu tribinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije