Navijači Željezničara parolom pružili poruku Osmanu Osmanoviću: "Srpske podvale..."

3
Radiosarajevo.ba
Navijači Željezničara parolom pružili poruku Osmanu Osmanoviću: "Srpske podvale..."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željo - Velež

Željezničar je večeras rezulatom 1:0 slavio protiv Veleža u velikom derbiju 23. kola Premijer lige BiH.

Gol vrijedan ogromna tri boda za Plave postigao je mladi Omar Beća u 92. minuti utakmice nakon lijepog pasa Ermina Zeca.

Navijači Plavih su tokom čitavih 90 minuta pružali gromoglasnu podršku svojim ljubimcima koji su im to na kraju vratili na najbolji mogući način.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Pristalice Željezničara su u jednom momentu istakle transparent podrške Osmanu Osmanoviću, pripadniku ARBiH kojeg je Osnovni sud u Beogradu proglasio krivim zbog navodnih zločina na teritoriji Brčkog.

"Zlobnim srbijanskim podvalama izjednačavanja agresora sa žrtvom se mora stati u kraj. Osman Osmanović nije kriv", naspisali su na paroli navijači domaće ekipe.

Podsjetimo, Osmanovića, koji je bh. državljanin i bivši direktor Porezne uprave Brčko Distrikta, uhapsila je srbijanska policija 24. novembra 2019. godine na graničnom prelazu Sremska Rača po potjernici iz Beograda, a zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u logoru Rasadnik u Gornjem Rahiću na području Brčkog.

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije je zato podiglo protiv njega optužnicu.

Tužilaštvo BiH je zatim uputilo Ministarstvu pravde BiH prijedlog da se uputi molba pravosudnim institucijama Republike Srbije za izručenje Osmana Osmanovića pravosuđu naše zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije