Navijači TOŠK-a iznenadili upravu: U Tešnju prikupili 1.000 KM za pojačanja

Radiosarajevo.ba
Navijači TOŠK-a iznenadili upravu: U Tešnju prikupili 1.000 KM za pojačanja
U Nogometnom klubu TOŠK iz Tešnja, koji nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH, tokom novembra se dogodio pravi presedan, kada su navijači kluba skupili i predali klubu novac za dovođenje novih igrača.

Ovom drugoligašu iz Tešnja ove sezone baš i ne ide najbolje, te se bore za opstanak u ligi, uz tešku finansijsku situaciju, zbog čega su članovi navijačke grupe Atomci odlučili pomoći klubu.

Naime, navijači su u utorak uplatili 1.000 KM pomoći klubu za nove igrače, a kao svrha uplate navedeno je da je riječ o "donaciji navijača za pojačanje".

Novac je uplaćen na račun kluba i ovo nije prvi put da navijači pomažu klubu. Naime, u novembru su napravili raritetan potez time što su odlučili skupiti novac kako bi platili kaznu koja je stigla na klupsku adresu.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH kaznila je klub s 2000 konvertibilnih maraka jer su u poraz protiv Olimpica iz Sarajeva (1-2) protestirali zbog lošeg suđenja.

U sljedećoj su utakmici protiv Orašja već imali novac kojeg su predali klubu, koji je to proslijedio savezu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije