Navijači Liverpoola zapjevali Salahu: Zbog tebe ćemo ići u džamiju

Radiosarajevo.ba
Navijači Liverpoola zapjevali Salahu: Zbog tebe ćemo ići u džamiju
Foto: EPA / Mohamad Salah
Sjajnu debitantsku sezonu u dresu Liverpoola igra egipatski nogometaš Mohamed Salah, nakon što je ljetos stigao iz Rome, te je svojim partijama naprosto osvojio navijače engleskog kluba.

Nakon brojnih poruka i transparenata kojim su istaknuli svoju privrženost za popularnog Mo Salaha, navijači Liverpoola sastavili su pjesmu za 25-godišnjeg ljubimca tribina, kojom poručuju da će zbog njega ići u džamiju.

"Mo Sa-la-la-la-lah, Mo Sa-la-la-la-lah, ako je dovoljno dobar za tebe, dobar je i za mene. Ako zabije još koji gol, i ja ću postati musliman. Ako zabije još koji gol i u džamiji ću biti ja", pjevali su navijači na snimku na putu od stadiona do pabova, gdje su gledali Salahovo fudbalsko umijeće.

 Inače, Salah je u dosadašnjih 36 nastupa u svim takmičenjima postigao 30 golova i upisao deset asistencija. Nedavno je proglašen i najboljim afričkim nogometašem u 2017. godini, prema izboru BBC-a, a u srijedu je postao i 13. igrač u 125-godišnjoj historiji Liverpoola koji je uspio postići 30 golova u sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije