Sud BiH / Nastavljeno suđenje Amiru Zukiću, Asimu Sarajliću i ostalima

29. 11. 2021. u 14:23:00 BIRN BiH

Shares: 0

U nastavku suđenja sedmorici optuženih za zloupotrebu položaja pri zapošljavanju u javnim preduzećima pred Općinskim sudom u Sarajevu, odbrana Ramiza Karavdića je uložila više od 60 materijalnih dokaza.

U dokaze je uvršteno rješenje o odbijanju Elektroprivrede Bosne i Hercegovine da omogući pristup informacijama o radnom vremenu Seada Keserovića u periodu od aprila do augusta 2016. godine.

Keserović je uposlenik Elektrodistribucije u Zavidovićima koji je dobio imunitet od krivičnog progona. On je tokom svjedočenja naveo kako mu je Karavdić kazao da zapošljavanje sina Ismeta košta 16.000 maraka, piše Detektor.

Karavdić, Amir Zukić, Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Esed Džananović i Asim Sarajlić su optuženi za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju, zloupotrebu položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Branilac Sanjin Bandović je u dokaze uvrstio naredbu za pretresanje koje je izvršio FUP 2016. godine, zapisnik o tom pretresanju i naredbu Općinskog suda u Sarajevu za nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija. Među uvrštenim dokazima su i podaci iz banke, ugovori o kreditu od 10.000 konvertibilnih maraka, podizanju sredstava i otkupu stranih sredstava plaćanja. Odbrana je u dokaze uvrstila i medicinsku dokumentaciju i medicinsku historiju optuženog Karavdića te dokumente koji se tiču učešća u ratu.

Bandović je kazao da mu Općinski sud u Banovićima ne dozvoljava uvid u spis predmeta ovog suda koji je u vezi s njegovim branjenikom, zatraživši od Suda da izda naredbu za uvid u spis.

“Želimo da vidimo da li postoji naredba sudije za prethodni postupak. Mi mislimo da ne postoji”, rekao je Bandović.

Nastavak suđenja planiran je za 13. decembar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (19)