... / Nastavlja se cirkus u bh. nogometu: Još jedan klub napušta Premijer ligu BiH?

22. 06. 2021. u 14:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Treća Skupština Fudbalskog kluba Radnik, koja je održana u posljednjih petnaest dana, nije donijela ništa novo u odnosu na prethodne dvije.

Jedina novost je da su izabrani organi Skupštine, a za njenog predsjednika postavljen je Dušan Glišić, dok je potpredsjednik Milan Lazarević, koji je izabran nakon što je ovu funkciju odbio Slaviša Marković.

Nakon izbora organa i rukovodstva, kako piše Bijeljina-danas, novi predsjednik Dušan Glišić je predložio da se sjednica prekine.

"Do sada su obavljeni mnogi razgovori, uključen je bio i gradonačelnik ispred Gradske uprave, koja je jedan od glavnih finansijera kluba, ali i pored licitiranja velikog broja imena nismo naišli na razumijevanje niti jednog od njih. Nismo dobili podršku Skupštine grada i gradonačelnika, tako da do sada niko nije izrazio spremnost da prihvati poziciju predsjednika UO.

Predlažem da odmah sutra organizujemo sastanak sa čelnicima FSRS i pokušamo osigurati njihovu podršku. Ja ne vidim trenutno odgovornog čovjeka u našoj sredini koji bi mogao nešto uraditi. Predlažem da se sutra obavi prozivka igračkog kadra, krene sa radom sa trenerima koji su u klubu, a do kraja sedmice moramo odlučiti kakva je dalja sudbina Radnika", istakao je Glišić.

Uvidom u finansijsko stanje kluba utvrđeno je da postoje dugovanja zaposlenim za četiri mjeseca (mjesečne obaveze prema zaposlenim u klubu su oko 70.000 KM), a hitno je da se uplati dug prema Poreznoj upravi u iznosu od oko 80.000 KM. Stvarni dug FK Radnik je veći od milion KM, ali u ovom momentu nepohodno je oko 350.000 KM kako bi se ponovo počelo sa radom.

"Tražim da aktuelni gradonačelnik prisustvuje ovakvim skupštinama jer je on jedan od najodgovornijih za funkcionisanje grada, pa i FK Radnik. On je najodgovorniji za dalju sudbinu Radnika i mnogo toga bi trebalo da zavisi od njega", rekao je Predrag Jović, nekadašnji predsjednik Skupštine kluba.

Velibor Ostojić je istakao da nikada nije bilo gore stanje u klubu i istakao da se ne smiju samo razići sa Skupštine ništa ne odlučivši.

"Mene interesuje sa kojim prijedlogom ćete izaći pred FSRS? Da li je Savez zainteresovan za Radnik? Šta će biti sa klubom ako dobijemo negativan odgovor od FSRS? Hoćemo li igrati Prvu ili Drugu ligu RS-a, samo su neka od pitanja koje upućujem svima nama - rekao je Ostojić.

Radnik je već žrijeban za Premijer ligu BiH i više se niko u klubu ne pita o daljem statusu. Ako istupe, najvjerovatnije im slijedi sudbina Čelika iz Zenice koji je krenuo od najniže lige. Sudeći prema ponašanju delegata na Skupštini, ovaj scenarij je i najrelevantniji za bijeljinski klub. Bilo je i određenih mišljenja da nije trebalo po svaku cijenu u Premijer ligu BiH, trebalo je igrati Prvu ligu RS-a te se stabilizovati, a potom pokušati se vratiti u Premijer ligu. 

Ostatak možete pročitati na linku OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)