Zvanično je: Krupa napušta Premijer ligu BiH zbog finansijskih problema

0
Radiosarajevo.ba
Zvanično je: Krupa napušta Premijer ligu BiH zbog finansijskih problema
Foto: Facebook / FK Krupa

Fudbalski klub Krupa je definitivno odlučio napustiti Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Uprava Krupe je konstatovala da nema finansijskih mogućnosti da uđe u novu sezonu i da je najbolje da se odustane od bh. fudbalske elite.

“Mi nismo u mogućnosti dalje finansirati ovaj stepen takmičenja. Treba dovesti neke nove igrače, krenuti sa postavljanjem reflektora. To su investicije koje mi ne možemo da radimo i to smo rekli ljudima u savezu. Krupa nikada ništa nije uradila protivzakonito i neće. Igrače smo redovno plaćali, izmirivali poreske i druge obaveze. Nažalost dalje nismo mogli”, rekao je Dragoslav Ilić za sportdc.net.

Još uvijek nije poznato ko će zamijeniti Krupu u najvišem rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Prema propisima na naše mjesto treba da dođe klub iz RS. Da li je to Leotar, Zvijezda 09, ili neko treći ne znamo. Taj posao nije u našem domenu. Sačekaćemo odluku FSRS u kojoj ćemo ligi igrati. Da li je to četvrti stepen takmičenja ili neki drugi, vidjećemo”, dodao je Ilić.

U Krupi su spremni igrati u Prvoj ligi RS, međutim tu odluku ne mogu donijeti oni.

“Spremni smo da igramo Prvu ligu, ali ni to nije do nas. Što se igrača tiče nikoga nećemo ostaviti na cjedilu i tjerati iz kluba. Ko bude želio da ode imaće tu mogućnost. Nikome nećemo praviti smetnje, naše obaveze prema njima ćemo ispunjavati, a sigurno je da će mnogo željeti da idu”, istakao je Ilić za sportdc.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije