Nastavak kvalifikacija: Srbija dočekuje ekipu Velsa, Hrvati na važnom gostovanju

Anadolija
Nastavak kvalifikacija: Srbija dočekuje ekipu Velsa, Hrvati na važnom gostovanju
Pixabay / Ilustracija
Utakmicama šestog kola u grupama D, G i I večeras se nastavljaju evropske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji, a važne utakmice igraju reprezentacije Hrvatske, Makedonije, Kosova, Srbije i Albanije.

Lider grupe “D“ Srbija igra važnu utakmicu protiv trećeplasiranog Velsa na domaćem terenu. Srbija ima 11 bodova, a Vels sa svojih sedam bodova još uvijek predstavlja konkurenta za kartu za Mundijal u Rusiji.

Drugoplasirana Irska ima također, 11 bodova i večeras dočekuje Austriju koja ima sedam bodova, tako da će večerašnje dvije utakmice dati dosta jasniju sliku ko od te četiri selekcije ima najveće šanse za plasman na prvenstvo. Treba dodati da i Moldavija dočekuje Gruziju, ali te dvije selekcije odveć nemaju realne šanse i igrat će meč za prestiž.

Ništa manje zanimljivo večeras neće biti ni u mečevima grupe “G“ u kojoj lidera grupe Španiju u Skoplju dočekuje selekcija Makedonije. Iako Španci već imaju 13 bodova, deset više od pretposljednje u grupi Makedonije, očekuje ih nimalo lako gostovanje u Skoplju. 

Drugoplasirana u grupi Italija ima također 13 bodova i večeras ima znatno lakši zadatak od Španaca jer na domaćem terenu igra protiv autsajdera Lihtenštajna. U trećem večerašnjem meču grupe “G“ snage će odmjeriti Izrael i Albanija, koji sa devet, odnosno šest bodova još uvijek imaju teoretske šanse za plasman na Mundijal.

Derbi grupe “I“ i derbi dana večeras je gostovanje Hrvatske na Islandu. Izabranici Ante Čačića su lideri grupe sa 13 bodova i večeras žele pobijediti drugoplasirani Island i potvrditi svoju dominaciju u toj grupi.

U preostala dva meča večeras Ukrajina gostuje u Finskoj, a Turska na Kosovu. Ukrajinci i Turci imaju po osam bodova i i izgledne šanse za drugo mjesto na kojem Island trenutno ima dva boda više od njih.

Finska i Kosovo na dnu tabele imaju po svega jedan bod i bez šansi su za Mundijal, ali ipak će se pitati za konačni raspored u grupi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije