Nastavak bez publike: Fenerbahče i Bešiktaš završit će polufinale Kupa

Anadolija
Nastavak bez publike: Fenerbahče i Bešiktaš završit će polufinale Kupa
Foto: Anadolija / Detalj s prekinute utakmice
Upravnı odbor Fudbalskog saveza Turske (TFF) donio je odluku da se prekinuti istanbulski derbi između Fenerbahčea i Bešiktaša nastavi bez navijača od trenutka u kojem je prekinut zbog navijačkih nereda.

Nakon dvosatnog sastanka TFF je donio odluku o nastavku uzvratnog meča polufinala Kupa Turske koji je prekinut 19. aprila u 57. minutu.

“Odluka je donesena jednoglasno i u skladu s pravilnikom TFF-a“, navodi se u saopćenju. Nastavak istanbulskog derbija najavljen je za 3. maj.

Nakon rezultata 2:2 u prvom meču na Vodafone Parku, Fenerbahče je prošlog četvrtka u uzvratnoj utakmici ugostio ekipu Bešiktaša na stadionu “Sukru Saracoglu“. Utakmica je prekinuta u 57. minuti zbog nereda, pri rezultatu 0:0.

Sudija Mete Kalkavan je odlučio prekinuti meč nakon što su navijači Fenerbahcea tvrdim predmetom u glavu pogodili trenera Besiktasa Šenola Guneša.

Gunes je povrijeđen zbog čega mu je u svlačionici urađeno pet šavova na glavi, nakon čega je prebačen u bolnicu, gdje je proveo noć. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije