Nasri pred stotinama navijača potpisao za Antalyaspor

Anadolija
Nasri pred stotinama navijača potpisao za Antalyaspor
Bivši veznjak Manchester Cityja Samir Nasri, pred stotinama navijača u Antaliji, je potpisao ugovor s turskim klubom Antalyaspor.

Na ceremoniji u centru grada, kojoj je osim čelnika turskog kluba prisustvovao veliki broj navijača, 30-godišnji Nasri je potpisao dvogodišnji ugovor sa Antalyasporom.

Nasri je, nakon što je riječima "merhaba" (dobar dan) pozdravio sve prisutne, istaknuo da je presretan što se nalazi u Antalyasporu.

"Zbog vizije predsjednika kluba stigao sam u Antalyaspor. Kao igrač sam uvijek birao nove avanture. Moj izbor su uvijek bili klubovi sa vizijom, odličnim navijačima, ali i klubovi koji žele ispisati historiju. Baš zato sam ovdje u Antaliji", rekao je Nasri.

Dodao je da će učiniti sve kako bi klub nastavio s uspjesima i u narednom periodu.

"Učiniti ću sve što je u mojoj moći. Siguran sam da ću u utakmici u subotu pokazati sav svoj talenat i znanje", kazao je Nasri.

Predsjednik Antalyaspora Ali Safak Ozturk je u obraćanju prisutnima kazao da su nakon Samuela Etoa u klub doveli još jednu svjetsku zvijezdu.

"Mnogi klubovi iz Europe su pokušali da dovedu Nasrija. U Antalyaspor smo ipak potajno, ali vrlo profesionalno, uspjeli dovesti ovog fudbalera", kazao je Ozturk.

Francuz je za 27 miliona eura iz Arsenala prešao u City 2011. godine, a za "građane" je u Premier ligi upisao 129 nastupa.

S klubom iz Manchestera je dvaput osvojio ligu, jednom FA kup i dva Liga kupa, a posljednju sezonu proveo je u španskoj Sevilli na posudbi.

U karijeri je još igrao za Marseille, dok je u dresu reprezentacije u 41 nastupu postigao pet golova, no posljednji put je za Francusku nastupao još prije četiri godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije