Messi još uvijek nije potpisao ugovor, za četiri mjeseca postaje slobodan igrač

Radiosarajevo.ba
Messi još uvijek nije potpisao ugovor, za četiri mjeseca postaje slobodan igrač
Barcelona se još uvijek oporavlja od gubitka Neymara, a Kataloncima sada prijeti još veća katastrofa. Lionel Messi bi mogao napustiti Camp Nou. Argentinca želi Manchester City, a od januara je slobodan igrač.

Tačnije Messi ima ugovor do ljeta 2018. godine, ali će drugi klubovi biti u prilici da pregovaraju s Argentincem šest mjeseci prije isteka ugovora. Dakle ukoliko do početka 2018. godine Messi ne produži ugovor s Kataloncima, postoji mogućnost da će Camp Nou na ljeto napustiti kao slobodan igrač.

Katalonci su u junu objavili informaciju kako je Messi produžio ugovor do 2021. godine, ali Argentinac još uvijek nije potpisao papir o produženju saradnje, prenosi Marca.

Tehnički direktor Barcelone Robert Fernandez ističe da je samo pitanje vremena kada će Messi produžiti ugovor s Kataloncima, ali potpisa još uvijek nema. Argentinac navodno želi da se uvjeri da će Barcelona i u narednim sezonama biti konkurentna, a čini se da je i on izgubio povjerenje u rad predsjednika Jordija Bertomeua.

U međuvremenu pojavila se informacija da je Manchester City spreman da plati 300 miliona eura i tako aktivira otkupnu klauzulu, a navodno su predstavnici Građana već otputovali u prijestolnicu Katalonije. Guardiola je nakon sinoćnjeg remija s Evertonom govorio i o Messiju.

"Ne znam. Moglo bi se desiti ako neko ima novac i želi ga potrošiti. Moglo bi doći do toga", rekao je Guardiola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije