Naprijed, Zmajevi! Pobjeda nas dovodi na prag baraža, Petev će mijenjati

0
Radiosarajevo.ba
Naprijed, Zmajevi! Pobjeda nas dovodi na prag baraža, Petev će mijenjati
Foto: NFSBiH / Petev i Zmajevi spremni za Ukrajinu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra (ponovo) jednu od odlučujućih utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Protivnik je selekcija Ukrajine, a susret se igra na Areni Lviv u Lvivu.

Situacija u grupi D je mnogo jasnija nakon što su igrani susreti u subotu. BiH je pobijedila Kazahstan u gostima, dok je Ukrajina slavila kod Finske. To znači da su sada ove dvije selekcije izbile u prvi plan kada je u pitanju borba za drugu poziciju i plasman u baraž za odlazak na Mundijal.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Ukrajina ima osam bodova, ali do kraja kvalifikacija svega dva meča. S druge strane, naš tim ima dva boda manje, ali i meč manje.

Računica za Zmajeve je jasna. Ako pobijedimo dva od preostala tri meča, sigurno smo u baražu.

Posao neće biti lak, jer ipak večeras igramo protiv selekcije koja je na prethodnom Euru igrala četvrtfinale. Olakšavajuća okolnost je činjenica da Ukrajincima nedostaju dva fudbalera i to dvije najveće zvijezde - Ruslan Malinovsky i Olexandr Zinchenko.

Ipak, s druge strane, ni selektor BiH Ivaylo Petev u ovom susretu neće moći računati na naše dvije zvijezde - Radeta Krunića i Miralema Pjanića. Pozitivna stvar je da se, nakon problema s vizama i susprenzijama, vraćaju Dennis Hadžikadunić, Sanjin Prcić, Elvis Sarić i Dario Đumić.

Ivaylo Petev bi, u odnosu na meč protiv Kazahstana, trebao napraviti najmanje dvije promjene. Hadžikadunić će gotovo sigurno zauzeti svoje mjesto u posljednjoj liniji u formaciji 3-5-2. Pitanje je koga će Petev staviti na lijevi bek - Ćivića ili Kolašinca, dok je desna strana zacementirana Miroslavu Stevanoviću. Cimirot - Hadžiahmetović i Gojak su bili veznjaci u Nur-Sultanu, ali povratkom Prcića i Sarića mjesto Gojaka, koji rijetko igra u Dinamu, moglo bi biti ugroženo. Jedan od njih dvojice bi gotovo sigurno trebao u prvu postavu nakon što je postalo jasno da Gojko Cimirot neće igrati radi povrede. Kandidat za prvu postavu je i Nalić.

Moguća postava BiH za okršaj protiv Ukrajine - undefined

Foto: Chosen11.com: Moguća postava BiH za okršaj protiv Ukrajine

U napadu su prošli meč igrali Džeko i Prevljak. Moguće je da ćemo tako i večeras istrčati jer je Prevljak u životnoj formi, ali u konkurenciji je sigurno i Ermedin Demirović koji je ipak nešto drugačiji tip napadača u odnosu na Prevljaka i Džeku koji su gotovo identični. S Prevljakom i Džekom bismo možda bili preofanzivni, ali na selektoru je da to procijeni.

S druge strane, ovako bi trebao izgledati sastav domaćina:

Ukrajina će početi u sastavu: Pyatov (Shakhtar), Matvienko (Shakhtar), Kryvtsov (Shakhtar), Zabaryni (Dynamo Kiev), Tymchyk (Dynamo Kiev), Stepanenko (Shakhtar), Shaparenko (Dynamo Kiev), Kornienko (Shakhtar), Yarmolenko (West Ham), Tsygankov (Dynamo Kiev) i Yaremchuk (Benfica).

Meč u Lvivu počinje u 20.45 sati.

Kladionica MOZZART smatra da je Ukrajina favorit i na nju nudi kvotu 1,80, dok je na Zmajeve koeficijent 5,20. Kompletnu ponudu MOZZART kladionice za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije