Nakon teške povrede: Manuel Neuer se vratio treninzima

0
Radiosarajevo.ba
Nakon teške povrede: Manuel Neuer se vratio treninzima
Foto: EPA / Manuel Neuer

Golman Bayern Munchena i njemačke reprezentacije Manuel Neuer (37) vratio se treninzima pet mjeseci nakon povrede, objavio je njemački velikan.

Neuer je 9. decembra prošle godine na skijanju slomio desnu potkoljenicu. Helikopterom je hitno prevezen u bolnicu gdje je drugi dan operiran.

Bayern je u četvrtak objavio kako se Neuer vratio na travnjak te je radio po individualnom programu. "Sretan sam, ne postavljam si nikakav datum povratka. Pokušavam učiniti sve što mogu kako bih izvukao maksimum i kako bih napredovao što brže", poručio je Neuer.

Oglasio se GRAS: Ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja - Hrasno

Oglasio se GRAS: Ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja - Hrasno

"Svaki dan je korak naprijed", dodao je Neuer, koji je za Bayern upisao 489 nastupa te osvojio 27 trofeja, od čega je deset naslova prvaka Njemačke te dvije Lige prvaka.

Nakon što se Neuer povrijedio, Bayern je doveo švicarskog golmana Yanna Sommera (34), koji je potpisao ugovor do juna 2025. godine, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije