Nakon neviđene drame Argentina i Poljska prošli u osminu finala

1
Radiosarajevo.ba
Nakon neviđene drame Argentina i Poljska prošli u osminu finala
FOTO: AA / Poljska-Argentina

 Argentina je uspjela savladati Poljsku rezultatom 0:2. Zaprijetio je Messi već u sedmoj minuti utakmice, ali je to bio lak plijen za Szczesnyja.

Tri minute poslije, isti akteri, Messi je šutirao, Szczensy brani. Acuna je pucao s lijeve strane u 29. minuti, lopta je otišla malo pored stative, nova dobra prilika je to bila za Argentinu, piše Sport centar.

U 36. minuti krasna akcija Argentine. Mac Allister je sjajno proigrao Alvareza koji iskosa s lijeve strane izbija pred Szczesnyja, ali Poljak brani njegov udarac. U nastavku akcije ubačaj ide na drugu stativu gdje Szczesny nalijeće na Messija u skoku, Argentinci su tražili penal, a uključio se i VAR. Na kraju je sudije pokazao na bijelu tačku.

Ubistvo na Manjači: Muškarac ubijen udarcima u glavu, uhapšen osumnjičeni

Ubistvo na Manjači: Muškarac ubijen udarcima u glavu, uhapšen osumnjičeni

Odgovornost je naravno preuzeo kapiten Argentine Lionel Messi, šutirao je, a fenomalni golman Poljske reprezentacije Szczesny brani njegov udarac.

Do kraja poluvremena, Argentina je pritiskala stvarala pritisak, znali su da ih samo pobjeda vodi u naredni krug takmičenja. Ipak Argentina je uspjela savladati sjajnog golmana Poljske i Juventusa, na otvaranju drugog poluvremana.

Molina je fantastično probio desnu stranu i idealno odigrao Alexisu Mac Allisteru koji nije najbolje zahvatio loptu, ali je idealno pogodio u suprotni ugao, za veliku radost igrača i navijača Argentine.

U 68. minuti, Argentina je udvostručila svoju prednost. Edson Fernandez je lijepo asistirao Julianu Alvarezu koji krasno pogađa suprotne rašlje za 0:2.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije