Nakon dvije godine penzije, legenda se vraća da pomogne klubu kada je teško

Radiosarajevo.ba
Nakon dvije godine penzije, legenda se vraća da pomogne klubu kada je teško
/ FOTO: LA Galaxy
Fudbal u Americi polako, ali sigurno dobiva na popularnosti. Sve je gledaniji i u Evropi, a sve više pažnje i prostora dobiva i preko Bare.

Povratak najveće legende, najboljeg strijelca i asistenta u historiji ligi opet je MLS doveo na naslovnice.

Landon Donovan iznenadio je sve objavom da se vraća u MLS i to naravno u redove LA Galaxyja. Donovan je najbolji strijelac i asistent MLS-a svih vremena, a sa ekipom iz Los Angelesa osvojio je pet titula prvaka. Vraća se šest kola prije kraja, kako bi pomogao ekipi u teškim trenucima.

LA Galaxy ima mnogo problema s povredama. Gyasi Zardes je van terena do kraja sezone sa slomljenim stopalom. Steven Gerrard je propustio mnogo utakmica zbog povreda. Jelle Van Damme je bio van terena, a Nigel de Jong je napustio klub i potpisao za Galatasaray.

"Nakon mog povlačenja ostao sam u kontaktu sa stručnim štabom i igračima. Razgovarao sam s njima i skoro pa u šali su me upitali da li bih popunio neke praznine koje su nastale zbog povreda i odlazaka. Upozorio sam ih da nisam odigrao takmičarsku utakmicu dvije godine i da sigurno ne mogu popuniti te rupe.

Mnogo mi je stalo do LA Galaxyja i vjerujem da mogu pomoći bar malo u pohodu kluba na šestu titulu prvaka. Razgovarao sam s Bruceom Arenom i morali smo odlučiti ima li moj povratak smisla. Odlučili smo da će se to desiti. Očekivanja su mala i moramo dobro procijeniti kada sam potreban ekipi. Proveo sam dosta vremena razgovarajući s porodicom i prijateljima proteklih dana i svi su se složili da moram probati", napisao je Donovan na svom Facebook profilu.

Landon Donovan je u Evropi igrao za Bayer Leverkusen, Bayern München i Everton.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije