Nakon više od 20 godina Kenan Kodro se vraća na Camp Nou

Radiosarajevo.ba
Nakon više od 20 godina Kenan Kodro se vraća na Camp Nou
Facebook / Kenan Kodro
Magija Messija vratila je neizvjesnost u špansku Primeru. Real Madrid i Barcelona su poravnati na vrhu tabele, ali Kraljevi imaju jednu utakmicu manje u odnosu na ljutog rivala iz Katalonije.

Barcelona će večeras na stadionu Camp Nou dočekati Osasunu za koju igra reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro. Kenanov otac i jedan od najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine Meho Kodro potpisao je za Barcelonu prije više od 20 godina.

Tada je Johan Cruyff izdvojio 700 miliona španskih pezosa za fudbalera Real Sociedada. Kodro je tada napustio grad Donostia u kojem je rođen sadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine. Sada se Kodro vraća na Camp Nou, stadion na kojem je igrao njegov otac.

"Bit će teško naravno. Barcelona se vratila u borbu za titulu prvaka. Bilo bi lijepo postići pogodak, ali najvažnije je da ekipa pobijedi. Bio sam jako mali i ne sjećam se tog perioda provedenog u Barceloni, ali sigurno je bilo jako lijepo", rekao je Kodro za Radio Pamplona.

Kenan Kodro je ove sezone za Osasunu postigao šest golova i najbolji je napadač ekipe iz Pamplone sa prosjekom od jednog gola svakih 200 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije