Najzaslužniji čovjek za Napolijevu titulu prvaka prelazi u redove mrskog rivala!

0
Radiosarajevo.ba
Najzaslužniji čovjek za Napolijevu titulu prvaka prelazi u redove mrskog rivala!
Foto: Twitter / Cristiano Guintoli

Napoli je nakon 33 godine osvojio titulu prvaka Italije, ali inostrani mediji upravo saznaju da je tim sa Diego Armando Maradona stadiona doživio ogroman gubitak poslije velikog uspjeha.

Napulj slavi čuveni Scudetto poslije 33 godine čekanja. Napolitanci su uvjerljivo stigli do krova Italije, no predstoji im zaista težak zadatak, da zadrže najbitnije ljude u svojoj ekipi.

Međutim, očigledno ljude koji su stvorili ovaj izuzetno moćni tim nisu uspjeli zadržati i oni odlaze u redove mrskog rivala, te je jasno kakav će status kod navijača uživati u budućnosti, uprkos svemu dobrom.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Naime, sportski direktor Cristiano Guintoli prelazi u Juventus. Radi se o 51-godišnjaku koji je prethodnih osam godina radio u Napoliju i koji je završio brojne velike transfere, a kojem će se pridružiti i šef skauting službe Maurizio Micheli, prenosi AM Sport.

Tako je Guintoli završio neke poslove koji su oduševili svijet. U momčad sa juga Italije doveo je fenomenalne nogometaše poput Khviche Kvaratskhelije, Victora Osimhena, Kim Min-Jaea… Svi nabrojani bili su anonimusi, da bi na “Maradoni” postali velike zvijezde.

Definitivno je kruna njegovog rada šampionska titula na Apeninima, a mnogi su mišljenja da je on i najzaslužniji čovjek za ovaj podvig…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije