Najveća kazna u historiji Bundeslige: Sadio Mane sankcionisan zbog napada na suigrača

0
Radiosarajevo.ba
Najveća kazna u historiji Bundeslige: Sadio Mane sankcionisan zbog napada na suigrača
Foto: EPA / Sadio Mane

Nogometaš minhenskog Bayerna Sadio Mane kažnjen je zbog fizički napada na suigrača Leroya Sanea. Rukovodstvo Bayerna prvo ga je suspendiralo na jednu utakmicu, a sad je saznao i novčanu kaznu

Podsjetimo, njemački mediji tvrde kako je Sadio Mane navodno šakom udario suigrača Leroya Sanea u svlačionici nakon utakmice, a teži incident i potencijalni veći fizički obračun spriječili su suigrači koji su ih razdvojili.

Iz kluba to nisu potvrdili, samo su u poruci naveli da Mane neće biti u postavi za današnju bundesligašku utakmicu protiv Hoffenheima, a razlog je neprimjereno ponašanje, piše Tportal.hr.

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Mane se navodno već na terenu, u posljednjim minutama prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka koju je Bayern izgubio 3:0, sukobio sa Saneom. Ostatak obračuna dogodio se u svlačionici, podalje od očiju javnosti.

No, koliko je sve bilo ozbiljno govori i činjenica da su čelnici Bayerna Maneu odlučili 'odrezati' i brutalnu novčanu kaznu.

SportBild tvrdi kako Mane mora platiti čak 500.000 eura (1 milion KM)! Rekordna je to kazna u povijesti Bundeslige, ali Maneu neće previše teško pasti s obzirom na to da godišnje zarađuje više od 22 miliona eura (44 miliona KM).

Njemački mediji navode i to kako je napadnuti Leroy Sane čelnicima Bayerna rekao da ne želi da Mane bude strože kažnjen, te je odbacio mogućnost da se Seneglacu raskine ugovor. Bild piše i da bi Mane, ako se javno ispriča, mogao biti vraćen u ekipu već za uzvratnu utakmicu protiv Manchester Cityja koja je na rasporedu u srijedu 19. aprila.

Iako je Maneova kazna najveća u povijesti Bundeslige, nije najveća u historiji nogometa. Vlasnik ovog neslavnog rekorda je - Cristiano Ronaldo!

Portugalac je prošle godine, još dok je bio član Manchester Uniteda, odbio ući u igru u posljednjim minutama susreta s Tottenhamom te je napustio stadion prije kraja utakmice. Trener Erik ten Hag i rukovodstvo ekipe s Old Trafforda u tim su trenucima bili nemilosrdni pa se i Maneova kazna čini blagom. Jer Cristiano Ronaldo je klubu zbog nediscipline te nepoštivanja suigrača i trenera morao platiti više od 1,2 miliona eura (2,4 miliona KM). A ubrzo je dobio raskid ugovora te je završio u Saudijskoj Arabiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije