Ne razgovaraju već duže vrijeme: Pique se protivi povratku Messija u Barcelonu

0
Radiosarajevo.ba
Ne razgovaraju već duže vrijeme: Pique se protivi povratku Messija u Barcelonu
Foto: Twitter / Gerard Pique i Lionel Messi

Lionel Messi već neko vrijeme pregovara s Barcelonom o potencijalnom povratku na Camp Nou sljedećeg ljeta, ali zasad nije uspio postići dogovor koji bi zadovoljio obje strane.

Dijelom je za to razlog i fronta ljudi bliskih španskom klubu koja se protiv toj ideji, a predvodi ju Gerard Pique, legendarni stoper Barcelone i bivši Messijev suigrač, prenosi SCsport.

Prije nego što je Pique objavio da odlazi u penziju, španski su mediji pisali da će Messi svoj povratak u klub uvjetovati, između ostalog, uklanjanjem Piquea iz momčadi. Naime, kako piše Marca, Messi i Pique već dvije godine ne razgovaraju.

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Neka druga vremena: Pogledajte kako je izgledalo Sarajevo 1968. godine

Njihov odnos je nepovratno narušen kad je Španac savjetovao čelnicima kluba da ne ponude Messiju novi ugovor. Ubrzo nakon toga je Argentinac i napustio klub.

Odnosi između porodica su također propali, Messijeva supruga Antonella javno je pokazala podršku Shakiri nakon što je Pique prevario pjevačicu, pa je izbio ogroman skandal koji su pratili svi svjetski mediji. Sada bi baš to moglo biti glavna prepreka za Messijev povratak u klub jer Marca piše da Pique aktivno radi na tome da ga spriječi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije