Najskuplji igrač Real Madrida mogao bi po prvi put zaigrati u El Clasicu

0
Radiosarajevo.ba
Najskuplji igrač Real Madrida mogao bi po prvi put zaigrati u El Clasicu
Foto: EPA-EFE / Eden Hazard

Eden Hazard je u uvjerljivoj pobjedi protiv Valladolida skupio prve minute za Realovu momčad još od januara.

Igrač plaćen 115 miliona eura (292,5 miliona KM) nikako ne uspijeva ući u rotaciju i probiti se među igrače na koje Carlo Ancelotti računa, no prema pisanju španskih medija moglo bi se dogoditi i čudo.

Najskuplji igrač u historiju Reala, skuplji od Cristiana Ronalda i Garetha Balea, tri puta više plaćen od Luke Modrića i Thibauta Courtoisa i gotovo pet puta više od Tonija Kroosa, mogao bi nastupiti u El Clasicu, što još nikad nije, piše SCsport.

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Hazard je stigao u Real u ljeto 2019., a momčad je od tad odigrala deset utakmica protiv Barcelone. Hazard u njima nije sudjelovao niti s jednom odigranom minutom.

Igrač za kojeg je klub izdvojio rekordnu sumu upravo da igra i odlučuje najveće utakmice gotovo četiri godine od dolaska u Real nije zabilježio ni minute na utakmicama protiv najvećeg rivala.

Španski mediji pišu da bi jedanaesti put, u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa kralja, u srijedu od 21 sat, mogao možda i dobiti koju minutu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije