Najplaćeniji fudbaleri Serije A: Dvojica Bosanaca u top 6

Radiosarajevo.ba
Najplaćeniji fudbaleri Serije A: Dvojica Bosanaca u top 6
/ Foto: ASR1927
Nakon što je Gianluigi Donnarumma dogovorio novi ugovor s AC Milanom, u javnost je izašao podatak da će golman mlade reprezentacije Italije imati godišnju neto plaću od šest miliona eura.

Ova informacija natjerala je italijanske novinare da istraže ko su najplaćeniji fudbaleri Serije A. Posebno zanimljiv podatak je da su na listi šest najplaćenijih fudbalera i dvojica bh. reprezentativaca.

Miralem Pjanić i Edin Džeko dijele peto i šest  mjesto, s garantovanom godišnjom plaćom od po 4,5 miliona eura.

Pjanić, koji je prošlog ljeta stigao u Juventus za 32 miliona eura, dobio je povišicu od čak tri miliona u poređenju sa zaradom dok je nosio dres Rome.

Što se tiče Edina Džeke, kapiten bh. reprezentacije postao je najplaćeniji igrač Rome nakon revidiranja ugovora Daniele De Rossija koji je donedavno zarađivao šest miliona eura.

Iznad tandema bh. reprezentativaca nalaze se Mauro Icardi (Inter) s godišnjom zaradom pet miliona eura, pomenuti Gianluigi Donnarumma (6 miliona), te fudbaleri Juventusa Paulo Dybala (7 miliona) i Gonzalo Higuain (7,5 miliona).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije