Najnoviji transferi: Dogovorena tri velika svjetska transfera

1
Radiosarajevo.ba
Najnoviji transferi: Dogovorena tri velika svjetska transfera
Foto: Kolaž / Arda Guler, Roberto Firmino, Inigo Martinez

Tri velika nogometna transfera su potvrđena, donosimo vam detalje o dogovorima velikih fudbalskih klubova.

Španski velikani Real Madrid i Barcelona su započeli transfere za narednu sezonu, dok klub iz Saudijske Arabije Al-Ahli SC već uveliko kupuje, te je vrlo zainteresovan u - sada već bivše - igrače Liverpoola.

Real Madrid pobijedio u utrci za mladu tursku nadu

U Madridu su sinoć otvorili šampanjac nakon što su Barceloni u izravnoj utrci uspjeli oteti veznjaka Fenerbahcea Ardu Gulera (18).

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Mladi turski nogometaš neupitno je izvanserijski talenat koji je prošle sezone upisao 35 nastupa za Fenerbahçe u svim takmičenjima, te postigao šest golova uz sedam asistencija. Naravno da ga je kompletna Europa željela dovesti.

Sinoć, 4. jula, je u javnost procurio i važan detalj Gulerovog dovođenja u Real Madrid. U njemu glavnu ulogu igra Luka Modrić.

"Saznao sam da je Luka Modrić rekao Ardi: 'Neće me biti sljedeće sezone, želim ti dati svoj dres.' Bio je to najvažniji faktor koji je promijenio Ardinu odluku da pređe u Real Madrid, a ne u Barcelonu. Pozivi Modrića i Tonija Kroosa najviše su uticali na njega", piše Jutarnji.

Arda Guler
Foto: Twitter : Arda Guler

Modrić tako već uveliko radi za Real Madrid i kada nije na terenu. Možda se već priprema za novu funkciju u klubu, nakon što završi igračku karijeru. U Realu su mu odavno poručili da ga zauvijek žele imati uz sebe...

Roberto Firmino odlazi u Saudijsku Arabiju

Brazilski golgeter Roberto Firmino napustio je engleski klub Liverpool i postao novi član saudijskog tima Al-Ahlija, javlja Anadolija.

Rukovodstvo Liverpoola sinoć je saopštilo da je Firmino zvanično napustio klub kao slobodan igrač. Brazilski napadač potpisao je trogodišnji ugovor sa saudijskim Al-Ahlijem.

Liverpool je zahvalio 31-godišnjaku na njegovom doprinosu i poželio mu sve najbolje u budućnosti.

Roberto Firmino
Foto: Twitter : Roberto Firmino

Al-Ahli je klub iz Džede koji je prošle sezone osvojio drugu saudijsku ligu i vratio se u elitni rang takmičenja, a prije Firmina, u tim je došao i bivši golman Chelseaja Eduard Mendy. Izvori tvrde da je klub također zainteresovan za Bayernovog igrača Sadio Manea.

Firmino je za Liverpool odigrao 361 utakmicu. Postigao je 110 golova i zabilježio 72 asistencije. S Redsima je osvojio sedam trofeja, uključujući UEFA Ligu šampiona 2019, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2020. i titulu engleske Premier lige 2020. godine.

Inigo Martinez novi igrač Barcelone

Iskusni odbrambeni fudbaler Inigo Martinez napustio je Athletic Bilbao i postao novi član Barcelone.

Rukovodstvo katalonskog kluba saopštilo je da je s 32-godišnjim Martinezom potpisalo dvogodišnji ugovor.

Martinez u Barcelonu dolazi kao slobodan igrač, a odšteta za eventualni odlazak sa "Nou Campa" iznosit će 400 miliona eura (782,5 miliona KM).

Inigo Martinez
Foto: Twitter : Inigo Martinez

Njegov dolazak u Barcelonu trebao bi nadomjestiti prazninu u zadnjoj liniji nakon odlaska defanzivaca Gerarda Piquea i Jordija Albe.

Španski mediji pišu da su u Barceloni razočarani nakon što nisu uspjeli dovesti mladog turskog fudbalera Ardu Gulera. Navodno, Barcelona je blizu dogovora s 18-godišnjim brazilskim napadačem Victorom Roqueom iz Athletico Paranensea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije