Najbolji na svijetu: Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu

Radiosarajevo.ba
Najbolji na svijetu: Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu
Foto: EPA / Luka Modrić s porodicom
Luka Modrić, fudbaler madridskog Reala i reprezentacije Hrvatske večras je u Parizu osvojio prestižnu Zlatnu loptu, priznanje za najboljeg fudbalera svijeta u 2018. godini.

Prestižnu nagradu najboljem fudbaleru svijeta dodjeljuje France Football, a dodjeljuje se onome za kojeg se smatra da je pokazao najviše u tekućoj kalendarskoj godini.

Modriću je ovo samo još jedan u nizu trofeja koje je osvojio ove sezone. Nakon što su mu trofej dale UEFA i FIFA, kao i Međunarodni institut za nogometnu historiju i statistiku (IFFHS), nagradu je sada dobio i od France Footballa.

Zanimljivo je da se na dodjeli nagrade nisu pojavili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Za najboljeg mladog igrača proglašen je Kylian Mbappe. 

Modrić je osvajanjem Zlatne lopte okončao jednu eru. Naime, prethodnih deset godina najbolji su bili Ronaldo i Messi, a svaki je osvojio po pet trofeja za najboljeg na svijetu. 

Lionel Messi je u ovogodišnjem izboru zauzeo tek peto mjesto. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije