Najbogatiji čovjek Afrike želi kupiti Arsenal i otpustiti Wengera

Radiosarajevo.ba
Najbogatiji čovjek Afrike želi kupiti Arsenal i otpustiti Wengera
Nigerijski milijarder Aliko Dangote veliki je navijač londonskog Arsenala. Dangote je u nekoliko navrata izrazio želju da kupi klub iz sjevernog Londona, a sada planira poslati ponudu koja se ne odbija.

Najbogatiji čovjek Afrike, čije je bogatstvo Forbes procijenio na 10 milijardi planira poslati ponudu vlasnicima Arsenala koju neće moći odbiti. Vlasnici kluba iz Londona su Stan Kroenke i Alisher Usmanov.

Usmanov je Kroenkeu već nudio milijardu funti da postane vlasnik svih dionica, ali je Kroenke odbio. Uzbekistanac je vlasnik 30 posto dionica Arsenala, a Dangote je uvjeren da će njegova ponuda biti predobra da je Kroenke i Usmanov odbiju.

"Ako dobiju pravu ponudu, siguran sam da će prodati. Neko će im poslati ponudu koju ne mogu odbiti. Kada završimo izgradnju rafinerije, mislim da ćemo biti u prilici da to uradimo", rekao je Dangote za Bloomberg.

Dangote je nigerijski kralj nafte, a uskoro će završiti izgradnju rafinerije u Lagosu koja će vrijediti nevjerovatnih 11 milijardi funti.

Nigerijac je otkrio i koji bi bio njegov prvi potez ukoliko preuzme klub.

"Otpustio bih Wengera. Učinio je mnogo za klub, ali neko drugi bi morao dobiti šansu", jasan je bio Dangote.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije