Novi veliki transfer: Alexis Sanchez bi trebao preći u City za 110 miliona eura

Radiosarajevo.ba
Novi veliki transfer: Alexis Sanchez bi trebao preći u City za 110 miliona eura
Nakon što je završena saga u vezi s najvećim transferom zimskog perioda, u kojem je Phillipe Coutinho prešao u Barcelonu, čini se da bi mogao biti realiziran novi veliki transfer u koji će biti uključen Aleksis Sanchez.

Kako se navodi, Sanchez je odbio novi ugovor u Arsenalu, te želi da pređe u Manchester City, koji je do sada imao plan da sačeka ljetni prelazni period i dovede ga u svoje redove kao slobodnog igrača, prenosi Daily Mail.

Građani su ipak ubrzali plan za dovođenje Sancheza, te mediji s Otoka navode kako bi priča o njegovom transferu trebala biti završena do kraja sedmice.

City i Sanchez su se već dogovorili oko petogodišnjeg ugovora vrijednog 75 miliona eura, a Sanchez bi za sam potpis ugovora trebao dobiti 35 miliona eura. Ipak, problem je to što City ne želi platiti Arsenalu 40 miliona eura obeštećenja za igrača kojem na ljeto ističe ugovor.

No, prema navodima medija, Sanchez je spreman da riješi ovu dilemu, te da se odrekne dijela novca prilikom transfera, kao što je to učinio Coutinho, zbog čega je najavljeno da će se on odreći 20 od ukupno 35 miliona eura bonusa za potpis ugovora. City bi, u tom slučaju, trebao dodati još desetak miliona eura i transfer bi bio gotov.

S druge strane, navodi se kako je i Wenger je u žurbi da dovede nove igrače, te se kao potencijalno pojačanje navodi Thomas Lemar iz Monaca, za kojeg će morati izdvojiti 100 miliona eura. Također, navodi se kako se Arsenal uključio i u borbu za dovođenje Ivana Rakitića u svoje redove, za što je zainteresiran i Liverpool nakon odlaska Coutinha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije