Najava dana: Nekad bio derbi, sad Liverpool dere kožu s leđa Manchesteru

1
Radiosarajevo.ba
Najava dana: Nekad bio derbi, sad Liverpool dere kožu s leđa Manchesteru
Foto: Mozzart / Mohamed Salah

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

MANČESTER JUNAJTED – LIVERPUL, 21.00 (Fudbal, Engleska 1)

Nekad je ovaj derbi važio za najveći na Ostrvu, ali se u posljednje vrijeme pretvorio u demonstraciju sile ekipe Jirgena Klopa. Prošle sezone na Old Trafordu je bilo 5:0, na Enfildu 4:0, uz napomenu da Junajted u Premijer ligi nije savladao Klopov tim još od 2018. Na početku novog odbrana mu je porozna, matirana šest puta na dvije utakmice, pa je ovo prilika da tim sa Enfilda poslie dva razočaravajuća remija upiše prvu trojku.

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

Ivica Puljić otkriva šta Vučić namjerava uraditi: Zanimljiv odgovor je dobio iz Amerike

ROMA – KREMONEZE, 18.30 (Fudbal, Italija 1)

Velike ambicije ima Roma u novom prvenstvu, potvrdila ih je rutinskom pobjedom u Salernu (1:0), sad će se predstaviti navijačima na Olimpiku protiv novajlije u Seriji A. Vučica kod kuće rijetko prima golove, samo četiri na posljednjih osam mečeva u Rimu, a protiv ovog rivala je u seriji od tri pobede (doduše, posljednju pre 26 godina).

SAMPDORIJA – JUVENTUS, 20.45 (Fudbal, Italija 1)

Dovoljno uvjerljivo je djelovao Alegrijev tim na premijeri protiv Sasuola, dva gola je postigao Dušan Vlahović, navijače je razgalio i novajlija Anhel di Marija, a upravo od njih dvojice se očekuje konkretan doprinos i u Đenovi, gde je Juve u martu slavio srećno (autogol Jošide i penal Morate, pa još jedan pogodak Španca u završnici). Stara dama je u seriji od sedam pobjeda nad Sampdorijom, posljednje tri je ispratio prolaz tipa GG3+.

VOŽDOVAC – KOLUBARA, 17.00 (Fudbal, Mozzart Bet Superliga)

Uz Napredak, Voždovac je najmanje efikasna ekipa elitne divizije. Na premijeri je dala gol Novom Pazaru, prije dva kola Kragujevčanima za trijumf u Zaplanjskoj, a na preostale četiri utakmice nijedan. S druge srtrane, Kolubara je dosad izgubila samo od Crvene zvezde, ali se na strani i sama muči, pošto nije dala gol na prethodna tri meča van Lazarevca. Prošle sezone oba puta slavili su domaći timovi: 2:0 za Voždovac i 1:0 za Kolubaru.

GRENOBL – BORDO, 20.45 (Fudbal, Francuska 2)

Ogromne probleme na svim nivoima Bordo će pokušati da amortizuje ekspresnim povratkom u Ligu 1. U početna tri kola skupio je sedam bodova, a pobjeda nad Grenoblom vodi ga na čelo tabele. Žirondinci još nisu primili gol u Drugoj ligi, ali i njihov domaćin igra tvrdo, tako da je svaka od prethodne tri utakmice završena tipom NG.

ELČE – ALMERIJA, 20.00 (Fudbal, Španija 1)

Prilika za popravni poslije poraza u uvudu šampionata. Elče je na strani izgubio od Betisa 0:3, dok su Andalužani, iako su vodili, osjetili snagu Real Madrida (1:2). U januaru su se sreli u Kupu kralja, Elče je na strani dobio meč preokretom (2:1). Almerija ima samo jednu pobjedu nad ovim protivnikom u poslednjih šest mečeva.

FENERBAHČE – ADANA, 20.45 (Fudbal, Turska 1)

Spotakao se Fener na početku, u duelu sa novim superligapšem Umranijeom odigrao samo 3:3, ali je zatim pokazao snagu i dao šest golova Kašimpaši. U međuvremenu je tukao Austriju u Beču u prvom susretu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope. Sad mu u goste dolazi Adana koja u špicu ima Balotelija, a od prije nekoliko dana i Artjoma Dzjubu.

ŽIL VISENTE – FAMALIKAO, 21.15 (Fudbal, Portugal 1)

Žil Visente igra na sva. U prvenstvu pobeda nad Pasošem i poraz od Aruke, a u kvalifikacijama za Ligu konferencije poraz od AZ Alkmara 0:4. Famalikao još nije dao gol u Primeiri, pošto je poražen od Eštorila 0:2 i Brage 0:3.

ODENZE – HORSENS, 19.00 (Fudbal, Danska 1)

Na začelju tabele je Odenze, osvojio je samo jedan bod iz pet kola, a u minuloj rundi je poražen od Brondbija na strani, 0:2. Kod kuće nije savladao nikog već pet mečeva, ali je makar na četiri dao po gol. Horsens igra promjenjivo na strani, međutim, pamti mu se trijumf nad Kopenhagenom u prvoj rundi, 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije