Nagrada za Kvaratskheliju i društvo: Gruzijski milijarder donirao 10 miliona dolara herojima nacije

0
Radiosarajevo.ba
Nagrada za Kvaratskheliju i društvo: Gruzijski milijarder donirao 10 miliona dolara herojima nacije
Foto: EPA - EFE / Khvicha Kvaratskhelia

Osnivač gruzijske vladajuće stranke, milijarder i bivši premijer Bidzina Ivanishvili, rekao je da će donirati 30 miliona larija (10 miliona dolara) nacionalnoj fudbalskoj reprezentaciji jer su pobijedili Portugal u posljednjoj utakmici grupe F na Europskom prvenstvu u Njemačkoj i plasirali se u osminu finala.

U saopćenju, njegova stranka Gruzijski san rekla je da je Ivanishvili čestitao timu i obećao novac iz svoje dobrotvorne fondacije kao priznanje za ono što je nazvao "historijiskom pobjedom iz snova"

Ivanishvili, čije se bogatstvo procjenjuje na pet milijadi eura, obećao je dodatnih 10 miliona ako Gruzija u nedjelju pobijedi Španiju osmini finala.

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Rođen u Gruziji, Ivanishvili se obogatio u Rusiji 90-ih, prije nego što se vratio kući i osnovao Gruzijski san 2011. Pobijedio je na izborima 2012. i bio premijer godinu dana.

Gruziji je ovo prvo veliko takmičenje od samostalnosti 1991. godine. A na ovom Europskom prvenstvu pokazali su kako su talentovana reprezentacija koju predvodi zvezda Napolija Khvicha Kvaratskhelia.

Najbolji strijelac prvenstva poslije grupne faze je 23-godišnji gruzijski napadač Georges Mikautadze s tri gola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije