Na Tušnju i Pod Bijelim brijegom derbi mečevi 6. kola

0
Radiosarajevo.ba
Na Tušnju i Pod Bijelim brijegom derbi mečevi 6. kola
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Fk Sarajevo - Tuzla City

Utakmicama na Tušnju i Pod Bijelim brijegom danas se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine.

U pitanju su dueli šestog kola, a već nakon današnjeg programa mogli bismo dobiti i novog lidera. Istina, na toj poziciji može ostati i Sloboda, ali u slučaju da tuzlanski klub ne pobijedi Sarajevo, iza ugla vrebaju Tuzla City i Zrinjski. Jedina, od ekipa koje će danas na teren, koja ne može doći do liderskog mjesta na kraju dana je Sarajevo. Bordo tim je četvrti i trenutno za liderom zaostaje četiri boda.

Program počinje u 19 sati kada se u Tuzli sastaju Sloboda i Sarajevo. Tim koji sa klupe predvodi Mladen Žižović lider je na tabeli jer poslije pet odigranih kola ima četiri pobjede i samo jedan remi. S druge strane, nakon nešto sporijeg starta prvenstva, bordo tim je proigrao pa je na posljednja četiri meča upisao tri pobjede.

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Predrag Kojović: Mislim da državna koalicija više ne postoji, a čuli smo da stižu i nove sankcije...

Kladionica MOZZART smatra da je Sarajevo favorit pa na tim s Koševa nudi kvotu od 2,10, dok je koeficijent na Tuzlake 3,50.

U drugom meču današnjeg programa u Mostaru, na stadionu Pod Bijelim brijegom, sastat će se Zrinjski i Tuzla City. Tuzla je jedina ekipa koja do sada u Premijer ligi ima stopostotan učinak, ali je odigrala meč manje u odnosu na većinu drugim timova pa je zbog toga na drugom mjestu. S druge strane, Plemići su vrlo raspoloženi jer su u prethodnom kolu dobili Borac u Banjoj Luci sa čak 5:1.

MOZZART smatra da je u ovom derbi meču domaćin favorit pa na Zrinjski nudi kvotu od 1,83, dok je koeficijent na Tuzla City 4,20. Kompletnu ponudu za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije