Na stadionu Grbavica 10. septembra dobrovoljna akcija darivanja krvi

0
Radiosarajevo.ba
Na stadionu Grbavica 10. septembra dobrovoljna akcija darivanja krvi
FOTO: Facebook / Plavi fond

Udruženje Plavi fond u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH, FK Željezničar i UNFKŽ-The Maniacs, u petak 10. septembra u Plavom salonu stadiona Grbavica organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će biti održana od 11 do 18 sati, a ovom prilikom pozivaju se svi građani i građanke da se odazovu ovoj akciji. Svim dobrovoljnim darivateljima krvi, FK Željezničar će izdati potvrde na osnovu kojih će moći besplatno prisustvovati utakmici 9. kola sa FK Velež.

Ova akcija predstavlja prvu zvaničnu aktivnosti novoosnovanog udruženja Plavi fond koje će djelovati kao humanitarna organizacija navijača FK Željezničar.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Udruženje je osnovano sredinom 2021. godine, simbolično, u godini kada Klub obilježava 100 godina postojanja. Prvo je udruženje osnovano od navijača nekog sportskog kolektiva u državi čija je osnovna svrha humanitarni rad.

Vođeni motom "Od Željinih navijača, srcem za zajednicu", svojim radom Udruženje želi objediniti altruizam u svakom pojedincu, u zajedničko djelovanje za opšte dobro društva u kojem boravimo.

Ukoliko se želite prijaviti da dobrovoljno darujete krv, ispunite obrazac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije