Na rasporedu prvi susreti polufinala Kupa BiH: Šta mogu Sloga i TOŠK protiv favorita?

Radiosarajevo.ba
Na rasporedu prvi susreti polufinala Kupa BiH: Šta mogu Sloga i TOŠK protiv favorita?
Foto: FK Sarajevo / Tim s Koševa je favorit za plasman u finale protiv OFK Sloge

Na dva terena u Bosni i Hercegovini danas su na rasporedu prvi susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19.

Oba susreta igraju se od 16 sati, a sastat će se Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Sarajevo te Široki Brijeg i TOŠK.

Bijeljina: OFK Sloga - FK Sarajevo (16 sati)

Na Gradskom stadionu u Bijeljini OFK Sloga dočekuje lidera BH Telecom Premijer lige. Tim s Koševa je favorit za plasman u finale, a domaći tim najavljuje veliku borbu.

“Već do sada smo napravili historijski uspjeh samim plasmanom u ovu fazu takmičenja. Sarajevo jeste apsolutni favorit, međutim naši momci se neće predati, nego će dati sve od sebe da prirede iznenađenje. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Bijeljini. Očekujemo veliki broj gledalaca, sjajan ambijent i dobru utakmicu”, poručuju iz Sloge.

Domaći tim je u problemima, nakon što je trener Dragan Mičić podnio ostavku nakon poraza njegove ekipe u Derventi od Tekstilca (0:1).

Trener Sarajeva Husref Musemić u Bijeljinu je poveo 18 nogometaša. Najavio je da će odmoriti veliki broj prvotimaca pošto se u subotu igra veliki sarajevski derbi na Grbavici protiv Željezničara.

Na put su krenuli: Kovačević, Dizdarević, Hasanović, Dupovac, Kurdić, Mustafić, Bekić, Pidro, Đokanović, Handžić , Šišić, Rahmanović, Kapić, Velkoski, Resić, Salčin, Sabljica i Dervišagić.

Šef stručnog štaba Husref Musemić u nadolazećem susretu ne može računati na Halida Šabanovića zbog lakše povrede koju je zadobio tokom reprezentativnog okupljanja, te na Aleksandra Šofranca koji narednih dana neće trenirati zbog viroze.

“Prihvatamo ulogu favorita ali utakmice sa Veležom i Rudarom iz Kaknja nam daju signal da trebamo biti maksimalno oprezni. Iako smo prošli dalje imali smo jako puno problema jer u utakmice nismo ušli kako je trebalo. Tada se igrao jedan meč, sada ima i revanš tako da se nadam da ćemo iz ove dvije utakmice izaći kao pobjednici”, izjavio je Musemić.

Nogometaši TOŠK-a za duel sa NK Široki Brijeg pripremali su se u Čitluku - undefined

Široki Brijeg: NK Široki Brijeg - NK TOŠK (16 sati)

U drugom susretu se sastaju Široki Brijeg i TOŠK. U ovom duelu domaći tim je favorit I bliži plasmanu u finale.

Trener Širokog Brijega Goce Sedloski se na konferenciji za novinare nije želio izjašnjavati o tome kakva bi ga pobjeda u prvom duelu protiv TOŠK-a zadovoljila, odnosno kakva bi prednost bila dovoljna za revanš u Zenici.

“Nećemo podcijeniti TOŠK, znate kakve znaju biti kup utakmice. Igrači, trener, uprava i navijači svjesni su značaja dvoboja protiv TOŠK-a i dat ćemo sve od sebe da prođemo, iako neće biti lako“, istakao je Sedloski.

Trener tima s Pecare nije se složio s novinarskom konstatacijom da Široki ima problema u realizaciji, odnosno upitom hoće li konačno „procuriti“ protiv TOŠK-a, jer „svaku utakmicu zabijemo gol i stvorimo još tri-četiri stopostotne prigode“.

Za tim neće sigurno konkurirati Ćorić, Jurić i Babić, a još dvojica-trojica fudbalera upitna su za današnji nastup.

Ekipa TOŠK-a se nalazi u Čitluku i sprema za historijsku utakmicu.

"Očekuje nas historijska utakmica i jedva čekamo početak na Pecari. Svjesni smo koji kvalitet posjeduje ekipa Širokog i da su veliki favoriti u ovom dvomeču. Ekipa jeste premorena od ovog ritma igranja ali uraditi ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat. Oslabljeni smo neigranjem četiri igrača koja su odigrali dobru utakmicu u Mostaru, a nemaju pravo nastupa u Kupu što je dodatni hendikep.Uprkos svemu idemo da odigramo što bolje možemo i dok god bude bilo šanse mi ćemo se boriti i nadati prvom finalu za Tešanj", kazao je šef stručnog štaba NK TOŠK, Ajdin Mrguda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije