Na rasporedu 11. kolo: Koševo i Grbavica u centru pažnje

Radiosarajevo.ba
Na rasporedu 11. kolo: Koševo i Grbavica u centru pažnje
Foto: Radiosarajevo.ba / Mersudin Ahmetović
Na šest terena u Bosni i Hercegovini danas je na rasporedu 11. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Dva susreta su u centru pažnje i oba se igraju u Sarajevu - jedan na Koševu, drugi na Grbavici.

Od 17.30 sati na Koševu Sarajevo dočekuje Široki Brijeg. Tim s Koševa drži lidersku poziciju i pobjeda bi ih sigurno ostavila na čelu tabele. 

"Mi smo u zadnje vrijeme u zavidnoj formi i tako želimo da ostane. Sigurno da ulazimo maksimalno koncentrisani i neće nas zavarati teža pobjeda i izostanak igrača. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je jako bitna. Vjerovatno će biti svi spremni, Ahmetović je jedini upitan. Možda budemo i rizikovali sa njim, ali to ćemo znati prije meča”, kazao je Husref Musemić, trener Sarajeva, u najavi utakmice. 

Husref Musemić: Prvi smo i želimo tu ostati

Momčad Širokog Brijega u posljednjih nekoliko sezona potpuno je podbacila u prvenstvenim utakmicama u Sarajevu, ali Josip Barišić vjeruje kako Širokobriježani neće ponoviti takvu utakmicu i ovoga puta.

“Mislim da smo se dobro pripremili. Dobro smo skautirali Sarajevo, vidjeli smo iz prošlih utakmica gdje su opasni, ali i gdje ima prostora da protivnik njih ugrozi. Trener Sedloski nas je upozorio na sve opasnosti, i vjerujem kako ćemo ih uspješno zaustaviti, odnosno iskoristiti naše prilike”, istakao je Barišić.

Drugi zanimljivi meč 11. kola igra se na grbavici od 20.30 sati - Željezničar dočekuje Slobodu. 

"Sloboda je pokazala specifičan način igre, igraju izuzetno motivisano, igraju poprilično na neke duže pasove, ali koje oni dobijaju. Vrlo su se dobro adaptirali na tu igru, puno trče, puno duel igre ima u njihovim utakmicama i na tome im moramo odgovoriti. Pokušavaju visoko da stisnu protivnika, nadam se da ćemo moći odgovoriti na sve izazove. Na našem terenu moramo na pravi način odgovoriti i odigrati dobru utakmicu, te napraviti pravi rezultat, a to su u ovom slučaju tri boda", istaknuo je trener Željezničara Milomir Odović.

Plavi sutra sa Slobodom, teren Grbavice sve bolji uoči duela sa Sjevernom Irskom

Šef struke FK Sloboda Zlatan Nalić nada se da će odigrati jednu dobru utakmicu na Grbavici.

"To je utakmica visoke atrakcione vrijednosti sama od sebe. Neću morati raditi puno na motivaciji igrača. Dobar teren, dobar protivnik, rivalstvo, fudbalski jaka ekipa, odličan tim, svi su preduslovi da odigramo jednu dobru utakmicu na Grbavici", rekao je Zlatan Nalić i dodao:

"Prvi put smo, otkako sam ja ovdje, kompletni. Imam sve dostupne igrače, tako da ću prvi put imati problema oko sastava tima. Imam 13-14 igrača koji su mi startni. Kod nas tim igra jako izloženo, način igranja je takav da se troše jako puno. Za ovu vrstu igre koju mi igramo potrebno mi je najmanje 22 igrača istog identiteta i digniteta", ddoao je Nalić. 

U ostalim susretima od 16 sati igraju: GOŠK - Čelik, Tuzla City - Krupa, Zvijezda 09 - Radnik, dok se od 17 sastaju još Zrinjski i Mladost.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije