Na pomolu novi skandal: FK Krupa žestoko optužila FK Borac, stigao i odgovor

0
Radiosarajevo.ba
Na pomolu novi skandal: FK Krupa žestoko optužila FK Borac, stigao i odgovor
Foto: Facebook / FK Krupa

FK Krupa iz Banja Luke nije uspjela dobiti licencu za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa je tako FK Zvijezda 09, iako drugoplasirana u Prvoj ligi RS, dobila šansu za nastup u elitnom rangu. 

Banjalučani nisu bili zadovoljni s ovom odlukom, te su okrivili FK Borac. Između ostalog, iz ovog kluba je rečeno: "Ako FK Krupa, napaćen i izmrcvaren, ponižen svih ovih godina, odluči da ode u najniži rang takmičenja, najodgovorniji za to biće FK Borac koji nam nije izašao u susret." 

Kako je objašnjeno iz FK Krupa, kočnica za njihov ulazak u Premijer ligu bio je vezan za tehničke uslove stadiona. Jedini stadion u njihovoj blizini koji je to ispunjavao bio je Gradski stadion, a iz FK Borac nisu željeli potpisati potrebni papir kako bi FK Krupa ušla u naš elitni rang. 

Netanyahuova vlada donijela odluku o zatvaranju Al Jazeere

Netanyahuova vlada donijela odluku o zatvaranju Al Jazeere

Iz FK Krupa još navode: "Tako FS BiH, uz asistenciju FSRS, omalovažava i zaustavlja istinski rad i entuzijazam u fudbalu, ne mareći za dobrobit fudbala i opšti napredak, pokazujući jednu mračnu stranu gašenja jednog uzornog kluba i sportskog entuzijazma." 

Još su dodali kako će više detalja otkriti nakon što se donese pravosnažna odluka drugostepene komisije FSBiH. 

Fudbalski klub Krupa KRUPA NA VRBASU Saopštenje za javnost: Kao četvorostruki šampioni Republike Srpske, osvajač Kupa...

Posted by FK KRUPA on Tuesday, June 20, 2023

Ubrzo je stigao odgovor iz FK Borac. Milan Tegeltija, predsjednik ovog kluba, rekao je da tri ekipe jednostavno ne mogu tokom jedne sezone koristiti teren Gradskog stadiona. 

Osim FK Borac, tu će od sljedeće sezone nastupati i FK BSK, koji nastupa u Prvoj ligi RS-a. Oni će igrati na Gradskom stadionu dok se ne završi rekonstrukcija njihovog terena. 

Tegeltija je još dodao: "Jedini motiv FK Borac je da zaštiti svoju infrastrukturu i investiciju koja je veliki zalog za dalji razvoj našeg kluba i ne želimo da se bavimo bilo kakvim drugim insinuacijama vezanim za ovu priču, niti da se bavimo optužbama da smo direktni krivci za to što FK Krupa nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH." 

“Жао нам је што ФК Крупа није успио да добије лиценцу за такмичење у Премијер лиги БиХ, али овим путем желимо да се...

Posted by FK BORAC Banja Luka on Tuesday, June 20, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije