Na današnji dan: Zmajevi igrali prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine

1
Radiosarajevo.ba
Na današnji dan: Zmajevi igrali prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine
Foto: Twitter / Argentina - BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je na današnji dan, 15. juni, igrala svoju prvu utakmicu na Svjetskim prvenstvima u historiji naše zemlje. 

Reprezentaciju je kao kapiten predvodio Emir Spahić, a s klupe Safet Sušić. Naša najbolja selekcija igrala je protiv svjetske velesile Argentine. Nažalost, izgubili smo rezultatom 2:1. 

Prvi gol na meču postignut je već u trećoj minuti, a Sead Kolašinac je loptu poslao u našu mrežu. Lionel Messi je u svojoj jedinoj šansi na tom meču postigao gol u 65. minuti

Znate li koju je zastavu Nemo ponosno držao dok je slavio pobjedu na Eurosongu

Znate li koju je zastavu Nemo ponosno držao dok je slavio pobjedu na Eurosongu

Historijski prvi pogodak za Bosnu i Hercegovinu na Mundijalima postigao je Vedad Ibišević u 85. minuti ove utakmice. Nažalost, nije bilo dovoljno vremena da dođemo do jednog boda. 

Osim Spahića, Kolašinca i Ibiševića, za Zmajeve su još igrali Asmir Begović, Mensur Mujdža, Ermin Bičakčić, Muhamed Bešić, Izet Hajrović, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić i Edin Džeko. S klupe su ušli Edin Višća i Haris Medunjanin.

Argentina - BiH
Foto: Twitter: Argentina - BiH

Danas, devet godina kasnije, u najdražem dresu igraju Džeko, Kolašinac i Pjanić. Povremeni reprezentativci su Bičakčić i Bešić, dok je Misimović sada direktor naše reprezentacije. 

Osim meča protiv Argentine, odigrali smo i utakmice protiv Nigerije (poraz od 1:0), te Irana (pobjeda od 3:1). Nažalost, od ovog nastupa propustili smo sva velika takmičenja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije