Musemić: Poštujemo Borac, ali sve osim tri boda je katastrofa

Radiosarajevo.ba
Musemić: Poštujemo Borac, ali sve osim tri boda je katastrofa
Fudbalski klub Sarajevo sutra će u 13 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Fudbalski klub Borac.

Danas je u Titovoj 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Husref Musemić i Amar Rahmanović. 

"Ako igrate kući poslije poraza morate biti pod imperativom pobjede. Mi smo pod imperativom i vidjet ćemo kako ćemo se s tim nositi. Borac je sigurno kvalitetnije nego što to govori tabela.

Imamo nekih problema s kadrom, tri su fudbalera suspednovana, dok je Mihojević povrijeđen. U derbiju se pokazalo da je voljni momenat najvažniji, bio to Wembley, Koševo ili Grbavica.

Ostala su još dva kola, želimo upisati dvije pobjede i onda ćemo napraviti analize. Priliku će na ovoj utakmici dobiti četiri igrača i nadam se da će iskoristiti ukazanu priliku", kaže Musemić i dodaje:

"Rahmanović i Velkoski će biti u ekipi. Nadam se samo da smo nešto naučili iz posljednje utakmice. Kakav god da teren bude, najvažniji je voljni momenat. Poštujemo Borac, ali nas interesuju samo tri boda. Sve drugo bila bi katastrofa", ističe Musemić.

"Primarni je cilj da riješimo ove dvije utakmice u našu korist, a onda ćemo pričati o eventualnim promjenama u igračkom kadru", kaže Musemić.

"Krste Velkoski ne može biti sam kriv. On jeste odigrao lošu utakmicu, a sigurno je da nije bio spreman mentalno. On ima dosta godina i dosta iskustva, zna kako će se povratiti nakon posljednje utakmice. Mene je poraz pogodio, a najviše me pogodio pristup. Ne samo što je derbi, na bilo kojoj utakmici. To je njihov posao. Sutrašnja utakmica će sve sutra pokazati. Ja se nadam da pametni uče na greškama. Sve osim pobjede za nas je u ovom trenutku katastrofa", ističe Musemić.

Nakon Musemića, medijima se obratio i Amar Rahmanović.

"Mislim da je šef većinu toga rekao. Mi moramo izaći na teren, dati maksimum i slušati šefove naredbe. Ne treba nas zavarati njihova forma. Više volim da ekipa pobijedi, nego da ja postižem golove", kaže Rahmanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije