Musemić uoči vječitog derbija: Ulogu favorita prepuštam Želji

A. S.
Musemić uoči vječitog derbija: Ulogu favorita prepuštam Želji
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa press konferencije

U svečanom salonu Svetozar Vujović održana je pres-konferencija Fudbalskog kluba Sarajevo povodom utakmice 7. kola BH Telecom Premijer lige protiv Željezničara, koja se igra u subotu, 31. augusta, na Grbavici s početkom u 20 sati.

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Husref Musemić je istakao da je situacija sa igračkim kadrom dosta povoljnija nego u ranijim mečevima.

"Ne znam šta bih novo mogao reći po pitanju derbija. Sigurno da će biti dobar ambijent, dobar teren… Mi smo igrali više utakmica. Prepuštamo ulogu favorita Željezničaru, iako domaći teren ovdje nije velika prednost. Puno je bolja situacija što se tiče igračkog kadra, vraćaju se Lazić, Gavrić, Hodžić”, rekao je Musemić. 

Trener lidera na tabeli je ulogu favorita prepustio domaćinu. 

“Da li smo potrošeni ili ne, to ne igra ulogu u ovakvim utakmicama. Ne možemo sa sigurnošću sada reći ko će igrati, a ko neće. Željeznčar je druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu. U usponu su forme, i to je jedan od razloga što im prepuštamo ulogu favorita.”, dodao je Musemić. 

Smatra da Plavi žele revanš za ubjedljiv poraz prošle sezone.

"Ne igramo na nivou kako smo igrali, uzrok je i dio povrijeđenih igrača. Nadam se da poslije pauze možemo očekivati naše nekadašnje partije. U Želji žele da nam se revanširaju za prošli derbi, bit će motivisani. Postižu puno golova, Ramović im se vratio, tu su i Veselinović, Ermin Zec… Dobra su ekipa, puno bolja nego ranije”, podvukao je Musemić. 

Nakon tri žuta kartona zbog čega nije igrao u Širokom, u Bordo ekipu se vraća i veznjak Nebojša Gavrić.

“Uz dužno poštovanje prema ostalima, derbi je nešto najviše što bh. fudbal može ponuditi. Zahvalio bih se navijačima na dosadašnjoj podršci i da ih pozovem za sutrašnji meč. Grad Sarajevo treba biti ponosan na ovaj derbi, svi jedva čekamo da istrčimo na teren. Drago mi je da ću biti dio derbija o kojem sam toliko puno čuo. Ne sumnjam da ću se bolje osjećati nakon utakmice”, izjavio je Gavrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije