Musemić nakon šokantne odluke: Navikao sam da me smjenjuju kada sam prvi ili drugi

Radiosarajevo.ba
Musemić nakon šokantne odluke: Navikao sam da me smjenjuju kada sam prvi ili drugi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Husref Musmeić / Arhiv

Upravni odbor FK Sarajevo smijenio je trenera Husrefa Musemića nakon poraza u gradskom derbiju protiv Željezničara (1:3).

Bomba s Koševa: Husref Musemić više nije trener FK Sarajevo!

Sada već bivši trener Bordo kluba je u izjavi za SCsport.ba priznao da je iznenađen odlukom koju klupska uprava pravda "nezadovoljavajućim kvalitetom igre", iako je koševski ligaš u ovome trenutku na diobi prve pozicije sa Željezničarom.

"Maloprije sam čuo za tu odluku. Imaju na to pravo i takav je trenerski posao. Ipak, pomalo je neozbiljno, jer je do kraja polusezone ostala jedna utakmica", kazao je Musemić, koji je na pitanje da li je iznenađen odlukom Uprave kluba, dodao:

Nakon smjene Musemića oglasio se bivši veliki igrač Želje

"Iskreno, jesam. Na polusezoni se moglo sve dublje analizirati, ali navikao sam da me smjenjuju kada sam prvi ili drugi. Ipak, to je njihova odluka i odgovornost."

U kuloarima se često spominjalo da je najtrofejniji trener u historiji Sarajeva "izgubio svlačionicu”, te da je i to kumovalo odluci da se smijeni.

"Ni u jednom trenutku nisam razmišljao tako. Svi su imali priliku za igru i dokazivanje i meni je neshvatljivo da bilo koji profesionalac može na takav način razmišljati i eventualno nanositi štetu klubu. To trebate pitati igrače. Neka svako stane ispred ogledala, pogleda se i snosi odgovornost za svoje postupke”, rekao je Musemić za SCsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije